Ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τους οδικούς άξονες της Μεσσηνίας

15 Νοεμβρίου 2016

Κατόπιν παρεμβάσεως της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας και σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εκδόθηκε για τους οδικούς άξονες Τσακώνα – Καλό Νερό και Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Μεθώνη, υποβλήθηκε προς τον αρμόδιο Υπουργό σχετική ερώτηση που υπογράφεται απο την Βουλευτή Αττικής Έυη Χριστοφιλοπούλου, αρμόδια κοινοβουλετική εκπρόσωπο για θέματα Μεσσηνίας και τον Βουλευτή Ηλείας Γιάννης Κουτσούκο, υπεύθυνο του Τομέα Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Αποκέντρωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ).

Στην ερώτηση σημειώνεται: “Με μεγάλη απογοήτευση παρακολουθούν οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, της Ηλείας και της Μεσσηνίας, την κυβερνητική ολιγωρία και τις ανακολουθίες σχετικά με το δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα. Ένα έργο το οποίο θα έδινε μεγάλη πνοή στην τοπική κοινωνία της ευρύτερης περιοχής και θα αποτελούσε εφαλτήριο ανάπτυξης και προόδου.

Η ολοκλήρωση του δικτύου των αυτοκινητοδρόμων της Πελοποννήσου προϋποθέτει την σύνδεση των δύο κύριων αξόνων της Ολύμπιας Οδού με τον «Μορέα». Η δέσμευση της πολιτείας σύμφωνα με το Αρ 5 του Ν. 4219/2013, προέβλεπε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και διαδικασίες για τα τμήματα Πάτρα – Πύργος, Πύργος – Καλό Νερό και Καλό Νερό – Τσακώνα.

Το τμήμα Πάτρα – Πύργος είναι ήδη τελματωμένο, μετά την ακύρωση της Δημοπρασίας του έργου από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και την κατάτμησή του σε 8 εργολαβίες. Η Κυβέρνηση δια του αρμόδιου Υπουργού, παρουσιάζει συνεχώς διάφορα χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση των επιμέρους δημοπρατήσεων και συνεχώς αυτοδιαψεύδεται.

Όμως, για το τμήμα Πύργος – Καλό Νερό και Καλό Νερό – Τσακώνα καμία Κυβερνητική ενέργεια, που θα διασφαλίζει την υλοποίηση του έργου και την χρηματοδότησή του από Εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, δεν βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κατά την παρουσία σας στον Πύργο στις 24-12-201, δηλώσατε για τα συγκεκριμένα τμήματα, για το πρώτο ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις και για το δεύτερο, ότι με βάση τις συμβάσεις παραχώρησης είναι υποχρέωση του εργολάβου του «Μορέα» να πραγματοποιήσει μελέτη εφαρμογής, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει η δημοπράτησή του.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά σας το έργο θα παραμένει Εθνικής προτεραιότητας και βρίσκεται στο σχεδιασμό του Υπουργείου σας.

Μέχρι σήμερα όμως, καμία από τις απαραίτητες ενέργειες όπως ο φάκελος του έργου ή η Μελέτη Κόστους – Οφέλους δεν έχει προχωρήσει με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος μη υλοποίησής του, καθώς χωρίς αυτά τα προαπαιτούμενα δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθεί.

Ακόμα και για τον αυτοκινητόδρομο Καλαμάτα – Ριζόμυλο – Μεθώνη, δεν δείξατε την υποστήριξή σας, καθώς αποτελεί ένα μικρότερο έργο χρήζει άμεσης λύσης.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάστε:

1. Σε ποιές ενέργειες έχετε προβεί ή σκοπεύετε να προβείτε, ώστε να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους για τον αυτοκινητόδρομο Καλό Νερό – Τσακώνα;

2. Σε ποιά φάση βρίσκεται το σύνολο των απαιτουμένων ενεργειών;

3. Σε ποιές ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε με τα έργα που αφορούν τον αυτοκινητόδρομο Καλαμάτα – Ριζόμυλο – Μεθώνη;”. 

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παρουσία Σαμαρά τα εγκαίνια των γραφείων της ΝΔ στην Καλαμάτα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ολοταχώς για απλή αναλογική σε δήμους και περιφέρειες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑ

Εγκρίθηκε η νέα μελέτη για την ολοκλήρωση της ανάπλασης στην οδό Αναγνωσταρά: Τι προβλέπει για πεζοδρόμια και θέσεις στάθμευσης – Οι «όροι» της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας

Εγκρίθηκε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, η μελέτη του έργου με τίτλο: «Ολοκλήρωση Ανάπλασης οδού Αναγνωσταρά», με συνολικό προϋπολογισμό 950.000. 

Παραπλανητικές σελίδες και προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με στόχο την εξαπάτηση των πολιτών: Νέο περιστατικό με στόχο τον δήμαρχο Καλαμάτας

Παραπλανητικός λογαριασμός, στον οποίο γίνεται χρήση στοιχείων και αναρτήσεων του επίσημου λογαριασμού του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, εμφανίστηκε στα κοινωνικά δίκτυα. Σε

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: «Ο νέος δικαστικός χάρτης που παρουσίασε η κυβέρνηση βρίσκει κάθε Τριφύλιο απέναντί του»

Ανακοίνωση, σχετικά με το ζήτημα του Πρωτοδικείου της Κυπαρισσίας και του Ειρηνοδικείου Γαργαλιάνων, εξέδωσαν οι Οργανώσεις Μελών Τριφυλίας του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωση

Δείτε επίσης