Πεντάστερη επανάσταση κατά των προσφύγων στη Μεσσηνία

Επιστολή του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας για το ζήτημα της φιλοξενίας προσφύγων σε μονάδα της Βελίκας. “Οχι” στην εγκατάστασή τους σε τουριστική ζώνη του Νομού και προειδοποίηση για κινητοποιήσεις.

Με επιστολή του προς την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, που κοινοποιείται σε Υπουργούς, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, το Δήμαρχο Καλαμάτας και το Δήμαρχο Μεσσήνης, ο Δημήτριος Καραλής, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, εκφράζει την αντίθεσή του στη δημιουργία δομής για τη φιλοξενία προσφύγων στην παραλία της Βελίκας, που προγραμματίζεται σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Ο κ. Καραλής αναφέρει: «Η εν λόγω επιλογή για τη δημιουργία hot spot προσφύγων στη συγκεκριμένη θέση είναι πρόδηλο ότι θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες για τον τουριστικό κλάδο της περιοχής και θα υποβαθμίσει αυτόματα όλη την περιοχή ως τουριστικό προορισμό.
Είναι επίσης γνωστό ότι σε όμορο σχεδόν αγροτεμάχιο προγραμματίζεται η δημιουργία ενός νέου μεγάλου πεντάστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος, για το οποίο οι εργασίες ανέγερσης θα ξεκινήσουν εντός των προσεχών μηνών.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Ύπατη Αρμοστεία υιοθετεί κριτήρια για την λειτουργία hot spot που εναρμονίζονται με τις δεσμεύσεις των θεσμικών φορέων, σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να κινητοποιηθούμε, προκειμένου να αποτρέψουμε με κάθε νόμιμο και δυνατό νόμιμο τρόπο την λειτουργία hot spot στην εν λόγω θέση. Σχετική μάλιστα είναι και η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεσσήνης».
Υπενθυμίζει, δε, ότι «όλοι οι θεσμικά εμπλεκόμενοι φορείς έχουν αναλάβει δεσμεύσεις ότι οι προσωρινές δομές φιλοξενίας των προσφύγων θα δημιουργούνται σε πλήρως ελεγχόμενες και μακριά από χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος εγκαταστάσεις, χωρίς να επηρεάζουν την τουριστική ανάπτυξη».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ολοταχώς για απλή αναλογική σε δήμους και περιφέρειες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Π. Κοζομπόλη: Η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει ζωντανή

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑ