“Καθαρίζει” το λιμάνι της Καλαμάτας από τα σαπιοκάραβα

/

Ο νέος ιδιοκτήτης του κατασχεθέντος πλοίου “Mesogio”, η εταιρεία Σπανόπουλος Ιγνάτιος Ναυτιλιακή Εμπορική και Τεχνική ΑΕ, το απομάκρυνε από το λιμένα Καλαμάτας. Το πλοίο αυτό είχε κατασχεθεί και πωλήθηκε, κατόπιν διαγωνισμού που διεξήγαγε ο ΟΔΔΥ την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, με τίμημα 30.100 ευρώ, έναντι τιμής εκκίνησης 20.000 ευρώ.
Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, Χάρης Βγενής, στους δημοσιογράφους, θα ακολουθήσει η απομάκρυνση των υπολοίπων κατασχεθέντων σκαφών, καθώς έχει ξεκινήσει η σχετική διαγωνιστική διαδικασία για το “Alamir Mustafa”, το “Simone” και ένα ανώνυμο ξύλινο σκάφος τύπου πάσαρα. Προσέθεσε, μάλιστα, αναφορικά με το πλοίο “GENC 3”, ότι θα γίνει δίκη που θα αποδώσει ή όχι σε ναυτιλιακή εταιρεία την ιδιοκτησία του σκάφους και κατόπιν θα είναι δυνατή η απομάκρυνσή του.
Εκτιμάται ότι οι χρονοβόρες και πολύπλοκες αυτές διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της φετινής θερινής περιόδου, προκειμένου να απελευθερωθεί το λιμάνι Καλαμάτας από τα παραπάνω σκάφη.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στρατηγική επιλογή η ανάπτυξη της βιολογικής καλλιέργειας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

650.000 ευρώ για τον σχεδιασμό αναβάθμισης του λιμανιού

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας ο Βασίλης Τζαμουράνης: Κάλεσμα για «δημιουργική σύνθεση» και «συστράτευση» απευθύνει ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος»

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Καλαμάτας ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος», Βασίλης Τζαμουράνης,