“Ναυμαχία” ΤΕΜΕΣ – ΑΚΤΩΡΑ για τη μαρίνα Πύλου

/

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν την εταιρεία “ΤΕΜΕΣ” (συμφερόντων Κωνσταντακόπουλου) και την εταιρεία “ΑΚΤΩΡ” (συμφερόντων Μπόμπολα) να “χτυπούν” τη μαρίνα της Πύλου. Την Πέμπτη λήγει η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών.

Δύο μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου της Χώρας αναμένεται να καταθέσουν προσφορές για τη Μαρίνα της Πύλου. Η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών λήγει την ερχόμενη Πέμπτη και τότε θα φανεί αν όντως Κωνσταντακόπουλος και Μπόμπολας θα δείξουν ενδιαφέρον.

Γη και ύδωρ…

Η μαρίνα της Πύλου θεωρείται “φιλέτο” καθώς έχει σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης όχι μόνο στον τομέα του ελλιμενισμού σκαφών, αλλά και στο ζήτημα της αξιοποίησης της χερσαίας ζώνης που την περιβάλει. Μάλιστα, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι μεγαλύτερο επιχειρηματικό ενδιαφέρον έχουν ο χερσαίος χώρος της μαρίνας, δεδομένου ότι ουσιαστικά πρόκειται για την εμπορικότερη λωρίδα γης στην Πύλο. Συγκεκριμένα η μαρίνα βρίσκεται στο κεντρικό και βορειοανατολικό τμήμα της παραλιακής ζώνης της πόλης της Πύλου και με βάση το νέο Γενικό Προγραμματικό Σχέδιο θα έχει δυνατότητα ελλιμενισμού 129 σκαφών με μήκος από 8 μ. έως 30 μ. Η χερσαία ζώνη είναι έκτασης 32 στρεμμάτων και βάσει του σχεδίου, ο προτεινόμενος συντελεστής δόμησης ανέρχεται στο 20% και ο συντελεστής κάλυψης στο 30%. Σημειώνεται ότι η μαρίνα της Πύλου θα παραχωρηθεί για 40 χρόνια.

Η ΤΕΜΕΣ και το ερωτηματικό των Τούρκων

Η συμμετοχή της ΤΕΜΕΣ στην υπόθεση της μαρίνας της Πύλου φαντάζει απολύτως λογική, δεδομένου ότι η εταιρεία ήδη δραστηριοποιείται στην περιοχή με το ξενοδοχειακό συγκρότημα “Costa Navarino”. Εκείνο που αποτελεί ερωτηματικό είναι αν η ΤΕΜΕΣ θα προσέλθει στη διαδικασία ως κοινοπρακτικό σχήμα με τη συμμετοχή της Dogus (εταιρεία Τουρκικών συμφερόντων), όπως έγινε και στην πρόσφατη διαδικασία για την πώληση του ξενοδοχείου Hilton των Αθηνών.

Τα συμφέροντα Μπόμπολα

Από την άλλη πλευρά πιθανό είναι το ενδεχόμενο στον διαγωνισμό να εμπλακεί και η εταιρεία “ΑΚΤΩΡ” συμφερόντων Μπόμπολα. Η εμπλοκή Μπόμπολα στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ακόμα πιο λογική αν σκεφτεί κανείς ότι ήδη υπάρχει παρουσία Μπόμπολα στην περιοχή, δεδομένου ότι στην εταιρεία “Ελληνικά Υδατοδρόμια” έχει δοθεί άδεια της λειτουργίας υδατοδρομίου στην περιοχή. Στην εταιρεία αυτή συμμετέχει και η οικογένεια Μπόμπολα δια μέσου της εταιρείας “ΑΚΤΩΡ”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Βουτιά” των τιμών στα εμπορικά καταστήματα της Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεσσηνία: Πληρωμή δικαιούχων βιολογικής γεωργίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ