“Σκληρό ροκ” από την Περιφέρεια με φόντο τα σκουπίδια

/

Εκτός ορίων η κόντρα της περιφέρειας Πελοποννήσου με υπουργούς της κυβέρνησης. “Ντόμινο” αντιπαραθέσεων με ακραία ρητορική και εκατέρωθεν ανακοινώσεις. “Μητέρα των μαχών” η σύμβαση για τη διαχείριση των απορριμάτων.

Χαρακτηριστικά συνολικής αντιπαράθεσης λαμβάνει η κόντρα που έχει ξεσπάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία της περιφέρειας Πελοποννήσου και υπουργών της κυβέρνησης. Είναι σαφές, πλέον, ότι η πλευρά Τατούλη, μέσα από την πολυεπίπεδη καθημερινή σύγκρουση με κυβερνητικά στελέχη, επιχειρεί αφενός να καταστεί ισχυρή αντιπολιτευτική δύναμη στην Πελοπόννησο και αφετέρου να διατηρήσει την πολιτική πρωτοβουλία σε κομβικά ζητήματα. 

Τα σκουπίδια

Το κορυφαίο αυτή τη στιγμή ζήτημα για την Πελοπόννησο είναι αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων. Η περιφέρεια Πελοποννήσου διαβλέπει ότι επιχειρήθηκε με τις κυβερνητικές επιλογές επί του θέματος να συρρικνωθεί ο ρόλος της στις εξελίξεις και είναι εξαιρετικά επιφυλακτική απέναντι στις κυβερνητική στρατηγική. Η υποβόσκουσα κρίση που υπάρχει στα δύο στρατόπεδα για το θέμα, στο παρά πέντε της οριστικής λύσης, έχει λειτουργήσει ως θρυαλλίδα στις σχέσεις των δύο πλευρών και έχει δημιουργήσει ένα ντόμινο πολιτικών αντιπαραθέσεων. Δεν είναι λίγοι, δε, εκείνοι που πιστεύουν ότι η ουσιαστική αντιπαράθεση της περιφέρειας με την κυβέρνηση αφορά το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και γι αυτό υπάρχει μια γενικότερη όξυνση την περίοδο που διανύουμε. 

Η απουσία Τατούλη από τον περιμετρικό

Η γενίκευση της κρίσης ανάμεσα στις δύο πλευρές φάνηκε, αρχικά, δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα όταν ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε τον περιμετρικό της Καλαμάτας. Από τα εγκαίνια απουσίασαν επιδεικτικά ο Π. Τατούλης και σημαντικά στελέχη της περιφέρειας καθώς συμμετείχαν σε εγκαίνια οδικού έργου στη Λακωνία. Τις ημέρες εκείνες υπήρξε έντονη παραφιλολογία για το ζήτημα με στελέχη της περιφέρειας να καταλογίζουν εσκεμμένη προσπάθεια να υποβαθμιστεί η συμμετοχή της περιφέρειας. Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι ειδοποιήθηκαν για την κάθοδο Τσίπρα στην Καλαμάτα μόνο λίγες ώρες πριν από την έλευση του.

Η διαμάχη με τους Υπουργούς

Η ένταση στις σχέσεις των δύο πλευρών κλιμακώθηκε τις αμέσως επόμενες ημέρες. Αφορμή αρχικά στάθηκε η επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας, Χριστόφορου Βερναρδάκη στην Αρκαδία. Για την συγκεκριμένη επίσκεψη υπήρξαν εκατέρωθεν δηλώσεις, ανακοίνωση των κεντρικών του ΣΥΡΙΖΑ και ανταπάντηση σε υψηλούς τόνους από την περιφέρεια. Εν συνεχεία νέα, οξεία κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην περιφέρεια και την αναπληρώτρια υπουργό εργασίας, Θεανώ Φωτίου, για τα Κέντρα Κοινότητας με αφορμή σχετική ερώτηση που κατέθεσε βουλευτής Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησαν εκατέρωθεν, σκληρές ανακοινώσεις για το θέμα και από τις δύο πλευρές με χρήση, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακραίας ρητορικής. 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στη δημοσιότητα το όνομα του “ιδιοκτήτη” του κτιρίου Αλιφέρη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Η περιφέρεια φταίει για τις απώλειες ελαιολάδου στην Καλαμάτα”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ