13 στρέμματα για γήπεδο παραχώρησε η εκκλησία στο δήμο Καλαμάτας

/

Η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών, με έγγραφό της προς το Δήμαρχο, γνωστοποιεί ότι η Διοικούσα Επιτροπή της αποφάσισε να παραχωρηθεί κατά χρήση στο Δήμο Καλαμάτας εκκλησιαστική έκταση εκτάσεως 13.030 τετρ. μέτρων, στη Λαγκάδα Ασπροχώματος. Πρόκειται για απόφαση που εγκρίθηκε από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στη συνεδρία της στις 11 Οκτωβρίου 2016. Για την παραχώρηση της εκτάσεως θα συναφθεί σύμβαση χρησιδανείου.

Στο συγκεκριμένο ακίνητο, ο Δήμος Καλαμάτας θα κατασκευάσει γήπεδο, που θα χρησιμοποιεί το ποδοσφαιρικό σωματείο Απόλλων Καλαμάτας.
Ο Δήμαρχος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την Ιερά Σύνοδο και την Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών, καθώς και προς το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, που εισηγήθηκε θετικά, ώστε να γίνει παραχώρηση.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πρόσβαση του κοινού στις προτάσεις για τον επανασχεδιασμό της 23ης Μαρτίου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας: Βολές στην κυβέρνηση για τους δασικούς χάρτες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ενίσχυση του Αεροδρομίου από τον δήμο Καλαμάτας – Επίσκεψη και συνάντηση του Θανάση Βασιλόπουλου με την Αερολιμενάρχη του «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος»

Το Διεθνές Αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» επισκέφθηκε την Πέμπτη (16/3) ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Ο