Έργα “μπαλώματα” στο λιμάνι της Καλαμάτας και στο …βάθος masterplan

/

Έργα που δεν είναι ικανά να αλλάξουν, εκ βάθρων, την εικόνα του λιμανιού της Καλαμάτας ανακοινώθηκαν σήμερα από τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, Χ. Βγενη. Ωστόσο, μετά από ένα διάστημα αδράνειας, φαίνεται ότι κάτι κινείται σε σχέση με την συνολική αναβάθμιση του λιμανιού.

Συγκεκριμένα ο κ. Βγενής ανακοίνωσε ότι πιστώθηκαν σε λογαριασμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας 124.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2017 για την ασφαλτόστρωση στον προβλήτα Νο 7, όπου προσεγγίζουν τα κρουαζιερόπλοια. Παράλληλα ανακοίνωσε πως έρχεται προς ψήφιση θέμα προμήθειας 12 φρεατίων πλαστικών βαρέως τύπου, τα οποία θα τοποθετηθούν στο δρόμο μπροστά στους πρώην κυλινδρόμυλους. Τέλος ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου αναφέρθηκε στη διαγωνιστική διαδικασία για τα κατασχεθέντα “Alamir Mustafa”, “Simone” και ανώνυμο ξύλινο σκάφος , τα οποία αναμένεται να εκτεθούν σε πλειστηριασμό το Φεβρουάριο.

Το σημαντικότερο όλων, ωστόσο, είναι ότι ανακοινώθηκε ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Δημαρχείο Καλαμάτας, στην οποία θα μετάσχουν εκπρόσωποι της κοινοπραξίας που ανέλαβε τη σύνταξη του νέου master plan λιμένα Καλαμάτας, ο Δήμαρχος και αιρετοί του Δήμου, το ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και υπηρεσιακοί παράγοντες. Θέμα της είναι η έναρξη εργασιών για τη σύνταξη του νέου master plan.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γνωστός εφοπλιστής “αλλάζει” την κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου Καλαμάτας (φωτο)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κατά 3/5 έχει ολοκληρωθεί η πλακόστρωση της Αριστομένους

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ