“Έρχονται” προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας στους δήμους της Μεσσηνίας

/

Την επόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στους δήμους. Τεράστιο ενδιαφέρον από ανέργους για τις προσλήψεις που θα γίνουν στις μονάδες τοπικής αυτοδιοίκησης της Μεσσηνίας.

Με μεγάλη αγωνία αναμένουν τους τελευταίους μήνες οι άνεργοι την προκήρυξη του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Το πρόγραμμα αφορά 274 δήμους (24.291 θέσεις) και έρχεται να συμπληρώσει το πρώτο πρόγραμμα, το οποίο ήδη υλοποιείται στους δήμους της Χώρας με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, η προκήρυξη θα εκδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα και αμέσως θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις των ανέργων. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω του ΟΑΕΔ και η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε οφείλεται, σύμφωνα με την κα Αντωνοπούλου, σε δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στη συνεργασία με τους εμπλεκόμενους δήμους.

Προσλήψεις στη Μεσσηνία

Στο πιο πάνω πρόγραμμα θα συμμετάσχουν και δήμοι της Μεσσηνίας. Μόνο στο δήμο Καλαμάτας θα προσληφθούν 173 υπάλληλοι, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας τον περασμένο Οκτώβριο. Θα απασχοληθεί προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, κυρίως εργάτες, αλλά και επιστήμονες και θα ενισχυθούν με εργαζομένους οι Διευθύνσεις Καθαριότητας, Τεχνικών Υπηρεσιών, Πρασίνου, η ΔΕΥΑΚ κ.ά.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

9.165.000 ευρώ για έργα στην παραλία και στο κέντρο της Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Φιέστα” Καφαντάρη με το βλέμμα στραμμένο στο πολιτικό του μέλλον

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ