“Συμμορία” τρομοκρατεί ανύποπτους πολίτες στους δρόμους της Μεσσήνης

/

Λεπτομέρειες της δράσης οργανωμένης ομάδας (!) που στην κυριολεξία έχει τρομοκρατήσει την περιοχή της Μεσσήνης έκανε γνωστές πριν από λίγες ώρες ο δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Τσώνης. “Με έχει ξεπεράσει το γεγονός” σημειώνει ο κ. Δήμαρχος. “Στο πόδι” και η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

Σε “κόκκινο συναγερμό” φαίνεται ότι έχουν τεθεί οι αστυνομικές αρχές της Μεσσηνίας καθώς και ο δήμος Μεσσήνης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αυξημένη εγκληματικότητα που το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται στην περιοχή. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα την Τρίτη το μεσημέρι σημείωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης πρόκειται για τη δράση συγκεκριμένων ατόμων τα οποία διαπράττουν αλλεπάλληλα αδικήματα που συνοδεύονται από επιθέσεις και ληστείες. Απόδειξη της σοβαρότητας της έξαρσης του φαινομένου ήταν και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ζήτημα απασχόλησε το μεγαλύτερο μέρος της κουβέντας που είχε ο κ. Τσώνης με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνίας, Παναγιώτη Πούπουζα, κατά τη σημερινή επίσκεψη του δεύτερου στο δημαρχείο της Μεσσήνης.

Δραματική περιγραφή

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης, μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους, ακόμα και το πρωινό της Τρίτης καταγράφηκαν δύο ακόμα επιθέσεις σε κεντρικά σημεία της Μεσσήνης. Θύματα ήταν ανυποψίαστοι πολίτες οι οποίοι, φαίνεται, ότι βρέθηκαν στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Αυτού του είδους οι επιθέσεις, οι “γκανγκστερικές” όπως τις χαρακτήρισε ο δήμαρχος Μεσσήνης, δεν ήταν οι πρώτες. Έχουν προηγηθεί αντίστοιχες το προηγούμενο χρονικό διάστημα ακόμα και στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, ακόμα και σε εν λειτουργία super market της περιοχής. Μάλιστα σε αυτό το περιστατικό, σύμφωνα με τον κ. Τσώνη, οι δράστες επιτέθηκαν σε κόσμο που βρισκόταν στο κατάστημα και άρπαξαν τρόφιμα! Παράλληλα, τις προηγούμενες ημέρες έχουν υπάρξει αντίστοιχες καταγγελίες για επιθέσεις ακόμα και στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης!

Κοινό μυστικό

Η αίσθηση, πάντως, που αποκομίζει κανείς με την επαφή του με την κοινωνία της Μεσσήνης είναι ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν δείξει παραβατική συμπεριφορά, στα όρια της κοινωνικής ανοχής, και τα περασμένα χρόνια. Ωστόσο, τώρα υποστηρίζουν ότι το φαινόμενο έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Μεσσήνης υποστήριξε ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες έχουν κάνει τα πάντα, προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι να ενταχθούν με ομαλότητα στο κοινωνικό σύνολο. Σημείωσε, δε, ότι “η φτώχεια και η μιζέρια που βιώνουμε είναι κακοί σύμβουλοι”, αλλά προσέθεσε ότι αυτό δεν δικαιολογεί τα πάντα. Ο κ. Τσώνης επιχείρησε να στείλει και ένα μήνυμα στους κατοίκους της Μεσσήνης, να παραμείνουν ψύχραιμοι τονίζοντας ότι είναι θέμα χρόνου η οριστική επίλυση του ζητήματος.

Συνάντηση με τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνση

Το πρωτοφανές φαινόμενο που έχει εμφανιστεί στο δήμο Μεσσήνης αποτέλεσε το κυρίαρχο ζήτημα στις συζητήσεις που είχαν σήμερα ο δήμαρχος της Μεσσήνης με το νέο Αστυνομικό Διευθυντή του Νομού, Παναγιώτη Πούπουζα. Ο Αστυνομικός Διευθυντής εξερχόμενος της συνάντησης δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, ωστόσο ο κ. Τσώνης, αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του για το ζήτημα. “Με εξέπληξε διότι ήξερε το πρόβλημα σε τόσο βάθος” σημείωσε αναφερόμενος στις συζητήσεις που είχε με τον κ. Πούπουζα, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει υπηρετήσει στην ασφάλεια Καλαμάτας ενώ κατάγεται από τη Μεσσήνη. Ο κ. Τσώνης συμπλήρωσε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει ένα νέο μοντέλο αστυνόμευσης της πόλης προκειμένου να εξαλειφθεί το πρόβλημα από τη ρίζα του. Τέλος, αναφέρθηκε και στο σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης επαρκούς αστυνομικής δύναμης. “Έλλειψη δύναμης υπάρχει, ωστόσο όσες δυνάμεις υπάρχουν είναι επί ποδός, σημείωσε ο κ. Τσώνης.  

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Γ. Κατρούγκαλος εκπρόσωπος της κυβέρνησης στον εορτασμό της Υπαπαντής

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανατροπές και ρίσκα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανασχηματισμός με εκπλήξεις στο δήμο Πύλου – Νέστορος: Αντιδήμαρχος με σημαντικές αρμοδιότητες ο Ηλίας Κανάκης – Η απόφαση του του Π. Kαρβέλα και οι πρώτες δηλώσεις

Μια μεγάλη έκπληξη εμπεριείχαν οι αποφάσεις του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, σχετικά με τον