“Ψάχνει” ενοικιαστή το ξενοδοχείο “Βασιλικόν” της Καλαμάτας

Ο Δήμος Καλαμάτας, με σχετική του ανακοίνωση, διακηρύσσει ανοικτή δημόσια πλειοδοτική δημοπρασία με φανερή προφορική διαδικασία προσφορών για την εκμίσθωση του δημοτικού κτηρίου «Βασιλικόν» του Δήμου Καλαμάτας ως ξενοδοχείου παραδοσιακού τύπου, με χρονική διάρκεια μίσθωσης 25 έτη.

Το «Βασιλικόν» βρίσκεται μεταξύ των οδών Αριστομένους, Πολυβίου και Σφακτηρίας και είναι διώροφο διατηρητέο κτήριο εμβαδού (μικτή επιφάνεια εισόδου Α΄ ορόφου, μεσοπατώματος, Α΄ ορόφου και δώματος) 413,96 τετραγωνικών μέτρων εντός οικοπέδου επιφάνειας 292,80τ.μ. και θα χρησιμοποιηθεί ως ξενοδοχείο παραδοσιακού τύπου.

Η δημοπρασία θα είναι φανερή, προφορική και πλειοδοτική και θα διενεργηθεί στις 20 Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Καλαμάτας, οδός Αθηνών 99, σύμφωνα με τους όρους της σχετικής διακήρυξης.

Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς (τιμή εκκίνησης) για τη μίσθωση του αναφερόμενου ακινήτου ορίζεται το ποσό των 680 ευρώ μηνιαίως.
Η εγγύηση συμμετοχής ορίζεται στο ένα δέκατο (1/10) του οριζόμενου στη διακήρυξη ως κατωτάτου ετησίου μισθώματος πρώτης προσφοράς, ήτοι 816,00 ευρώ.

Η Ιστορία του Κτιρίου

Στο κτήριο αυτό μέχρι τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 1986 λειτουργούσε το ξενοδοχείο «Βασιλικόν». Στο πλαίσιο της μετασεισμικής αποκατάστασης, το κτήριο ενισχύθηκε και εκσυγχρονίστηκε, στην παλαιά του μορφή και διαθέτει σήμερα 9 ανεξάρτητα δωμάτια με λουτρό και βοηθητικούς χώρους.

Ο Δήμος Καλαμάτας αντιμετωπίζοντας ανάγκες χώρου το έχει χρησιμοποιήσει κατά καιρούς για να στεγάσει υπηρεσίες του (ΔΕΤΑΚ, Διεύθυνση Προγραμματισμού), ενώ ορισμένοι χώροι του είχαν μισθωθεί στον ΕΟΤ.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ενδιαφέρον του Π. Κρανιώτη για το επιμελητήριο Μεσσηνίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κατανυκτικές εικόνες από τον Πανηγυρικό Εσπερινό της Υπαπαντής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απάντηση Πτωχού στους «επικριτές» του: Κάθε μέρα, κάθε ώρα, δουλεύουμε συστηματικά για να κάνουμε πραγματικότητα το σχέδιό μας

Απάντηση σε όσους θεωρούν ότι η περιφερειακή αρχή δεν έχει σηματοδοτήσει τη δυναμική αλλαγή που υποσχέθηκε, αποτελούν αναφορές του Δημήτρη Πτωχού, σχετικά

Εγκρίθηκε η νέα μελέτη για την ολοκλήρωση της ανάπλασης στην οδό Αναγνωσταρά: Τι προβλέπει για πεζοδρόμια και θέσεις στάθμευσης – Οι «όροι» της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας

Εγκρίθηκε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, η μελέτη του έργου με τίτλο: «Ολοκλήρωση Ανάπλασης οδού Αναγνωσταρά», με συνολικό προϋπολογισμό 950.000. 

Παραπλανητικές σελίδες και προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με στόχο την εξαπάτηση των πολιτών: Νέο περιστατικό με στόχο τον δήμαρχο Καλαμάτας

Παραπλανητικός λογαριασμός, στον οποίο γίνεται χρήση στοιχείων και αναρτήσεων του επίσημου λογαριασμού του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, εμφανίστηκε στα κοινωνικά δίκτυα. Σε

Δείτε επίσης