Αντιπλημμυρικό έργο 5.000.000 ευρώ στην Καλαμάτα “ανακοίνωσε” ο Νίκας

/

Ένα έργο του οποίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το κόστος κατασκευής φτάνει τα 5.000.000 ευρώ “ανακοίνωσε” ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Πρόκειται για ένα ενιαίο αντιπλημμυρικό έργο που αφορά τις περιοχές της Καλαμάτας που επλήγησαν από την κακοκαιρία του Σεπτεμβρίου με τον ποιο βάναυσο τρόπο. Ξεκινούν οι υδραυλικές μελέτες από την εταιρεία “Μορέας”.

Τη συμφωνία του υπουργείου Υποδομών και την δέσμευση της εταιρείας “Μορέας” για τη μελέτη και κατασκευή ενός ενιαίου αντιπλημμυρικού έργου που θα αφορά το βορειοδυτικό κομμάτι της πόλης κουβάλησε ως “προίκα” από την πρωινή συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, στην Αθήνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, Γιώργο Δέδε, και τον διευθυντή της εταιρείας “Μορέας”, Γιώργο Συριανό.

Το νέο έργο

Ο κ. Νίκας σε έκτακτη συνέντευξη τύπου γνωστοποίησε ότι η εταιρεία Μορέας, σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΚ, θα συντάξει υδραυλική μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία του Σεπτεμβρίου (Γλαύκου, Δράκου, Αγία Σωτήρα, Αθηνών).

“Είναι ένα έργο το οποίο έχει πάρα πολλά προβλήματα, σε μια περιοχή που έχει χτιστεί άναρχα. Θα μελετηθεί από τον Μορέα στο σύνολό του και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να χρηματοδοτηθεί. Μας το υποσχέθηκαν την κατασκευή του, ώστε να λύσουμε μια και καλή όλα τα προβλήματα που δημιουργούνται σε εκείνη την περιοχή” τόνισε ο δήμαρχος Καλαμάτας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Π. Νίκας χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο ως ένα από τα μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν γίνει στην Καλαμάτα. “Πρόκειται για μεγάλο έργο. Οι πρώτες εκτιμήσεις της ΔΕΥΑΚ λένε ότι υπερβαίνει τα 5.000.000 ευρώ” είπε χαρακτηριστικά.

Εντολές για δημοπράτηση έργων 5.000.000 ευρώ 

Ο κ. Νίκας, επίσης, ανακοίνωσε ότι μέχρι τέλους Φεβρουαρίου θα έχει δοθεί εντολή δημοπράτησης για το αντιπλημμυρικό έργο από τη Παναγίτσα μέχρι το Νέδοντα, όπως και για αυτό από το Νοσοκομείο μέχρι το Ασπρόχωμα. Αυτά τα έργα έχουν προϋπολογισμό της τάξεως των 5.000.000 ευρώ και αποτελούν έργα που συμβάλουν εξίσου στην αντιπλημμυρική προστασία της Καλαμάτας.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Συστράτευση” ζήτησε ο Νίκας στο επίσημο γεύμα της Υπαπαντής

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ξεκίνησαν τα όργανα για τον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ενίσχυση του Αεροδρομίου από τον δήμο Καλαμάτας – Επίσκεψη και συνάντηση του Θανάση Βασιλόπουλου με την Αερολιμενάρχη του «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος»

Το Διεθνές Αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» επισκέφθηκε την Πέμπτη (16/3) ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Ο