Μαρίνα Πύλου: Το ΤΑΙΠΕΔ “σκόνταψε” στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

/

Αναβλήθηκε η συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη Μαρίνα της Πύλου. Η μελέτη, του ΤΑΙΠΕΔ, …επιστράφηκε στις υπηρεσίες καθώς διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις!

Την αναβολή της συζήτησης για τη γνωμοδότηση επί της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ΤΑΙΠΕΔ για τη Μαρίνα της Πύλου αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η αναβολή του συγκεκριμένου θέματος κρίθηκε αναγκαία, δεδομένου ότι η Μελέτη είχε ελλείψεις. Κυρία και χαρακτηριστική ήταν αυτή της απουσίας συνοδευτικής εισήγησης από την αρμόδια διεύθυνση περιβάλλοντος.

Αξιοποίηση άνευ στρατηγικής μελέτης;

Το ζήτημα της στρατηγικής μελέτης της Μαρίνας της Πύλου έρχεται σε μια περίοδο που ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ, για την αξιοποίηση της υποδομής, βρίσκεται στην τελική του ευθεία ή καλύτερα στην παράτασή του.

Ευλόγως το ζήτημα που ανέκυψε με τη στρατηγική μελέτη γεννά ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η διαδικασία. Αν η συγκεκριμένη στρατηγική μελέτη αποτελεί “προαπαιτούμενο” του διαγωνισμού αξιοποίησης, και η γνωμοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι αναγκαία, αναρωτιέται κανείς, πώς “τρέχει” ο σχετικός διαγωνισμός; Αν η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι “τυπική” και δεν επηρεάζει με κανέναν τρόπο τον διαγωνισμό και απλά είναι μια γραφειοκρατική διαδικασία, ας φροντίσουν, τουλάχιστον, να μην επιδεικνύουν τον ερασιτεχνισμό τους γιατί μιλάμε για δημόσια περιουσία. 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αγροτικό “μπλόκο” στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ξεκινούν οι εργασίες για τον νέο στεφανιογράφο του Νοσοκομείου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας ο Βασίλης Τζαμουράνης: Κάλεσμα για «δημιουργική σύνθεση» και «συστράτευση» απευθύνει ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος»

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Καλαμάτας ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος», Βασίλης Τζαμουράνης,