Συσκέψεις για έργα 9.000.000 ευρώ στο δήμο Καλαμάτας

/

Την αυριανή σύσκεψη για το ΕΣΠΑ θα απασχολήσει – μεταξύ άλλων – το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που αφορά το δήμο Καλαμάτας. Την ερχόμενη Πέμπτη 9 του μήνα, σε σύσκεψη με τον Δ. Οικονόμου, Καθηγητή στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σύμβουλο του Δήμου Καλαμάτας, θα εξετασθούν θέματα οργάνωσης των διαδικασιών και συλλογής στοιχείων για την υποβολή πρότασης εκ μέρους του Δήμου, στην Πρόσκληση που εξέδωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σημειώνεται ότι για το Δήμο Καλαμάτας επιμερίσθηκε ποσόν 9.165.000 ευρώ, που προέρχεται κατά 6.435.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 2.730.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν προταθεί ως περιοχές παρέμβασης για το Δήμο Καλαμάτας η παραθαλάσσια ζώνη από τον Κορδία μέχρι το Filoxenia και σε βάθος μέχρι την Κρήτης, καθώς και το ευρύτερο Ιστορικό Κέντρο, στο τμήμα του που οριοθετείται ως εξής: Αριστομένους, Παναγιώτη Καίσαρη, Φαρών, πλατεία Φραγκόλιμνας, Υπαπαντής, 23ης Μαρτίου, Αριστομένους.

Η σύνταξη της στρατηγικής από το Δήμο Καλαμάτας θα εγκριθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού προηγηθεί δημόσια διαβούλευση.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ξεκινούν οι εργασίες για τον νέο στεφανιογράφο του Νοσοκομείου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νίκας: Απαξιωτικές αναφορές για τη διαστημική πύλη Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ