Ξεκινούν οι εργασίες για τον νέο στεφανιογράφο του Νοσοκομείου

/

Την επόμενη Τετάρτη ξεκινούν οι εργασίες αναδιαμόρφωσης του χώρου και εγκατάστασης του νέου σύγχρονου στεφανιογράφου στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Αυτό ενημέρωσε η αναδόχος εταιρεία την Διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος υποβάλλοντας και το τελικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών που ορίζεται στα μέσα Μαρτίου.

Αμέσως μετά το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο μπαίνει σε μία νέα φάση με την εφαρμογή καθόλη την διάρκεια του 24ώρου της πρωτογενούς αγγειοπλαστικής (primary PCI) έναντι της μέχρι τώρα γνωστής πρακτικής της θρομβόλυσης.

Η επιστημονική ομάδα του Καρδιολογικού Τμήματος της Ν.Μ.Καλαμάτας απαρτιζόμενη από τον Διευθυντή  Γ. Κουδούνη και 11 επεμβατικούς και μη καρδιολόγους δηλώνει έτοιμη να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο τη λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου.

Στην μέχρι τώρα λειτουργία του Εργαστηρίου έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 1.300 στεφανιογραφίες και 300 αγγειοπλαστικές επεμβάσεις σώζοντας αρκετές ανθρώπινες ζωές.

 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μαρίνα Πύλου: Το ΤΑΙΠΕΔ “σκόνταψε” στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συσκέψεις για έργα 9.000.000 ευρώ στο δήμο Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ