Στο κόκκινο οι σχέσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία

/

Προσπάθεια στελεχών της ΝΔ να μετατρέψουν ακόμα και θρησκευτικές ή εθιμοτυπικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη Μεσσηνία σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης “βλέπουν” στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Νέο επεισόδιο με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στα Φιλιατρά. Η επίσκεψη Παππά το νέο πεδίο αντιπαράθεσης.

Παρότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βασανίζεται από εσωτερικές έριδες διαθέτει, λόγο των πολιτικού ισοζυγίου στο Νομό, ισχυρούς μηχανισμούς τόσο στην αυτοδιοίκηση όσο και σε επίπεδο φορέων. Την ίδια στιγμή τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ βρίσκονται, σχεδόν, σε προεκλογικό συναγερμό με αποτέλεσμα οι πολιτικές τους τοποθετήσεις να είναι καυστικές κατά των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προφανή προσπάθεια να συσπειρώσουν το δικό τους κοινό και ακροατήριο. Ο συνδυασμός αυτών των δύο στοιχείων, ο ισχυρός μηχανισμός της ΝΔ και η “εγρήγορση” των στελεχών της, έχουν μεταβάλει σημαντικά την αντιπολιτευτική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία.

Τα επεισόδια 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και εκδηλώσεις που έχουν εθιμοτυπικό (κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας) ή θρησκευτικό χαρακτήρα (γιορτή Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά) “χρησιμοποιούνται” από στελέχη της ΝΔ ως κομματικό βήμα, πολώνοντας πολλές φορές το κλίμα. Η τακτική αυτή πρόσφατα προκάλεσε έντονο επεισόδιο με πρωταγωνιστές τον βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα, και στελέχη της ΝΔ. Μικρότερης έντασης επεισόδιο δημιουργήθηκε και κατά τη δεξίωση μετά τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους, στα Φιλιατρά. Εκεί διαβάστηκε κοινή δήλωση των δημοτικών συμβούλων της περιοχής για το αστυνομικό τμήμα χωρίς να δοθεί το δικαίωμα στην κα Κοζομπόλη, παρότι το ζήτησε, να απαντήσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέρα της θρησκευτικής εορτής των Φιλιατρών είχε φανεί από νωρίς ότι θα χρησιμοποιηθεί, για ευνόητους λόγους, επικοινωνιακά από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Το γεγονός, μάλιστα, ότι η μέρα της γιορτής ήρθε λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο αναστέλλεται η λειτουργία του Α.Τ. Φιλιατρών αποτέλεσε την αφορμή που έψαχναν στη Νέα Δημοκρατία. Εξ’ ου και οι δηλώσεις και οι ανακοινώσεις της Άννας Ασημακοπούλου, του Γιάννη Λαμπρόπουλου, του Μίλτου Χρυσομάλλη για το θέμα.

Η επίσκεψη Παππά

Η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ αναμένεται το ερχόμενο χρονικό διάστημα να οξυνθεί, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι επίκειται επίσκεψη Παππά στην Καλαμάτα και ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση. Είναι βέβαιο ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξουν η συγκεκριμένη επίσκεψη να έρθει και ως απάντηση στις “πολιτικές προκλήσεις”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, που δέχονται στη Μεσσηνία από τη ΝΔ. Παράλληλα, και τα στελέχη της ΝΔ περιμένουν με ενδιαφέρον την επίσκεψη Παππά στη Μεσσηνία, καθώς θεωρούν το γεγονός μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να έρθουν σε μετωπική σύγκρουση με ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος της κυβέρνησης.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Θετική ενέργεια από Φερεντίνο στην έναρξη του Καρναβαλιού (φωτο)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Ανατριχίλα” από τα απόρρητα έγγραφα για τα ραδιενεργά ναυάγια στη Μεσόγειο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ