Το καλοκαίρι στη βουλή ο Νόμος για τις αλλαγές σε δήμους και Περιφέρειες

/

Η αναθεώρηση του Καλλικράτη και οι αλλαγές που αυτή θα φέρει στη λειτουργία των δήμων και των περιφερειών ήταν ένα από τα κύρια θέματα, που απασχόλησαν την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών σε συνάντηση που είχε με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης και ο γενικός γραμματέας Κώστας Πουλάκης ενημέρωσαν τους περιφερειάρχες ότι το έργο των επιτροπών για την αναθεώρηση του Καλλικράτη θα ολοκληρωθεί στις 28 Φεβρουαρίου. Θα ακολουθήσει διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να είναι έτοιμο μέσα στο καλοκαίρι. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με όσα έχουν δηλώσει κατά καιρούς στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών, στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο αναμένεται να εμπεριέχονται κομβικές αλλαγές στη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης (εκλογικός νόμος και απλή αναλογική, πλαφόν στις θητείες των δημάρχων, εσωτερική ουσιαστική αποκέντρωση στις δομές των δήμων κλπ). 

 

 

 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στις 5 Μαρτίου ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Πόλεμος” υπουργείου Υποδομών – ΟΣΕ για τις πλημμύρες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: «Πολιτική αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την ανατροπή της εικόνας – Να συζητήσουμε τα μεγάλα προβλήματα και τις προκλήσεις της χώρας»

«H εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου είναι κρίσιμη για την ελληνική κοινωνία και το πολιτικό μας σύστημα» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης