“Πόλεμος” υπουργείου Υποδομών – ΟΣΕ για τις πλημμύρες

/

Απάντηση, χρησιμοποιώντας ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα, δίνει το υπουργείο Υποδομών στον ΟΣΕ για τις πλημμύρες της Καλαμάτας. “Άδειασμα” του Οργανισμού Σιδηροδρόμων που με έγγραφό του τις προηγούμενες ημέρες “έδειχνε” ως υπεύθυνο την κατασκευαστική εταιρεία “Μορέας”.

Με έγγραφο που υπογράφει ο Διευθυντής της αρμόδιας για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου ΕΥΔΕ, Γιάννης Καρνέσης, “απαντά” το Υπουργείο Υποδομών σε προηγούμενο έγγραφο του ΟΣΕ σε σχέση με τη “ευθύνη” των έργων του νέου αυτοκινητόδρομου με τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου. Στο έγγραφο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι θεωρούνται “αστήρικτα, στο σύνολό τους, τα διαλαμβανόμενα” στο έγγραφο του ΟΣΕ, “με το οποίο επιχειρείται ο συσχετισμός των Μελετών και Κατασκευών του έργου Παραχώρησης, με τα πλημμυρικά φαινόμενα της 7ης Σεπτεμβρίου 2016 που έπληξαν την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας”.
“Φαίνεται να υιοθετείτε (ανεπίτρεπτα κατά την άποψή μας) τη θέση ότι το σύνολο ή εν πάση περιπτώσει το μεγαλύτερο μέρος των επιπτώσεων των πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας οφείλεται στην ανεπάρκεια των Μελετών αντιπλημμυρικής προστασίας καθώς και σε πλημμέλειες των Κατασκευών του Αυτοκινητοδρόμου. Η θέση αυτή διατυπώνεται συγκεκριμένα για τα πλημμυρικά φαινόμενα στις περιοχές κατάντη των γεφυρών παλιάς και νέας κοίτης του ποταμού Πάμισου του αυτοκινητοδρόμου καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του ΤΕΙ Καλαμάτας. Στο έγγραφό σας πέραν των γενικόλογων διαπιστώσεων, δεν προβάλλεται καμία ειδικότερη αιτίαση ή επιχείρημα που να στηρίζει, από τεχνικής πλευράς, τη θέση σας αυτή περί ανεπάρκειας των Μελετών αντιπλημμυρικής προστασίας και πλημμελειών στις Κατασκευές του αυτοκινητοδρόμου” σημειώνεται χαρακτηριστικά στην απάντηση του υπουργείου Υποδομών.

Υπενθυμίζεται ότι με έγγραφο, που υπέγραφε ο Διευθύνων Σύμβουλος ΟΣΕ ΑΕ Κωνσταντίνος Πετράκης, το οποίο απευθυνόταν στο Υπουργείο Υποδομών, γινόταν αναφορά στα πλημμυρικά φαινόμενα στο Νομό Μεσσηνίας, πλησίον της σιδηροδρομικής γραμμής σε συνάρτηση με τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα. Μάλιστα, στο έγγραφο του ΟΣΕ τίθενται συγκεκριμένα ζητήματα σε σχέση με τον αυτοκινητόδρομο και τις πλημμύρες.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το καλοκαίρι στη βουλή ο Νόμος για τις αλλαγές σε δήμους και Περιφέρειες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πολιτική εκδήλωση της ΛΑΕ Μεσσηνίας για το ευρώ και τη δραχμή

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ