Επιχειρηματικός πόλεμος για το …φως των Καλαματιανών

/

Αντιμέτωποι, για μια ακόμα φορά, ήρθαν εκπρόσωποι εταιρειών που ενδιαφέρονται για το έργο εξοικονόμησης ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό Καλαμάτας κατά τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Καλαμάτας.

Το εν λόγω έργο έχει προϋπολογισμό 10.000.000 ευρώ και όπως αντιλαμβάνεται κανείς οι διαγκωνισμοί ανάμεσα στα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι ανάλογης …δυναμικής. Επί της διαδικασίας του διαγωνισμού του συγκεκριμένου έργου έχουμε δει, άλλωστε, πολλά επεισόδια με κατάθεση ενστάσεων, εγγράφων, προσφυγών κλπ. Κατά τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Καλαμάτας την Τρίτη, εκπρόσωπος μιας εκ των εταιρειών εξαπέλυσε μύδρους τόσο κατά άλλης εταιρείας όσο και κατά των υπηρεσιών του δήμου. Ο κ. Παπαδόπουλος, εκπροσωπώντας την ετιαρεία “ΤΕΝΑ”, ουσιαστικά μίλησε για δήλωση ψεύτικων στοιχείων στον διαγωνισμό από τη δεύτερη εταιρεία εταιρεία (ΠΡΩΤΕΥΣ) και κατηγόρησε τις υπηρεσίες του δήμου ότι δεν έπραξαν τα δέοντα. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να αναφέρει ότι με τους όρους που έχουν γίνει αποδεκτοί η Καλαμάτα κινδυνεύει να μείνει στο σκοτάδι (!). Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής παρευρίσκονταν τόσο εκπρόσωπος της δεύτερης εταιρείας όσο και εκπρόσωπος των υπηρεσιών του δήμου, οι οποίοι και έδωσαν συγκεκριμένες απαντήσεις όπου χρειάστηκε. Τελικά, η οικονομική επιτροπή θα επανέλθει σε νέα συνεδρίαση προκειμένου να λάβει απόφαση δεδομένου ότι το έργο φαίνεται να έχει μπλέξει σε έναν κυκεώνα νομικών αντεγκλήσεων. 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανακοινώθηκαν οι επιτυχόντες στο πρόγραμμα 8μηνης εργασίας (πίνακες)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νίκος Παππάς: Η Μεσσηνία διαθέτει ανυπολόγιστο πλούτο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας ο Βασίλης Τζαμουράνης: Κάλεσμα για «δημιουργική σύνθεση» και «συστράτευση» απευθύνει ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος»

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Καλαμάτας ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος», Βασίλης Τζαμουράνης,