Ανεξαρτητοποίηση Αλούπη από την παράταξη του Μ. Μάκαρη

/

Με δήλωσή του προς το δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας ο Παναγιώτης Αλούπης γνωστοποιεί την ανεξαρτητοποίησή του από τον συνδυασμό του κ. Μάκρη. Σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Αλούπης:
“Δια της παρούσης, αφού κάνω μία σύντομη αναφορά στην παρουσία μου στο Δ.Σ. Καλαμάτας, αιτία λόγου ύπαρξης αυτής διευκρινίζω τα ακόλουθα. Μετά την αρχική μου απόφαση για νέα ενασχόληση στην αυτοδιοίκηση, προσδιόρισα ξεκάθαρα ότι αυτή θα κινηθεί με όρους καθαρά αυτοδιοίκησης, καθαρές, σύγχρονες αντιλήψεις μέσα στην σημερινή πραγματικότητα, εκτός κομματικών περιχαρακώσεων για την βελτίωση των όρων διαβίωσης των δημοτών μας και την ανάπτυξη της Καλαμάτας μας και της ευρύτερης περιοχής.
Από την ανωτέρω σαφή πρόθεσή μου και τους όρους που προσδιορίζω προέκυψαν συγκεκριμένες απόψεις σε σημαντικά θέματα του Δήμου Καλαμάτας:
Διαχείριση απορριμμάτων και την εξ αυτής ανυπολόγιστη περιβαλλοντολογική καταστροφή που έχει προκληθεί και συνεχίζει να προκαλείται σε ευαίσθητες περιοχές, όπως Μαραθόλακα, ΜΟΛΑΚ Ασπροχώματος καθώς και την τεράστια οικονομική επιβάρυνση του Δήμου για μία ανύπαρκτη διαχείριση που πληρώνει ο δημότης Καλαμάτας.
Κακοδιαχείριση, εκτός προδιαγραφών κατασκευές, πλασματικές μελέτες κ.λπ. Δημοτικών(Δημόσιων) έργων.
Πολεοδομικό σχεδιασμό Γ.Π.Σ. Καλαμάτας, Πράξη Εφαρμογής Ασπροχώματος καθώς και στις εκκρεμείς Πολεοδομικές Μελέτες Βέργας, Μ. Μαντίνειας κ.λπ..
Οδικός Άξονας Καλαμάτα – Ριζόμυλος
Στα ανωτέρω είχα διαμορφώσει και τεκμηριώσει ξεκάθαρες απόψεις με ευρεία αποδοχή στην κοινωνία της Καλαμάτας, μακριά από την συνήθη λογική της προχειρότητας, της αοριστίας, της ανεπάρκειας Προγραμματισμού σε υποδομές με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα, και την κουραστική παραφιλολογία που χαρακτηρίζει την Δημοτική Αρχή(δηλαδή τον Δήμαρχο). Συγκρούστηκα με την λογική του Δημάρχου για Αιτήματα και Προγραμματισμό έργων με ονοματεπώνυμο, δηλαδή για κάλυψη αναγκών φιλικών, προς την Δημοτική Αρχή, συμφερόντων μακριά από την τεχνοοικονομική πραγματικότητα. Στήριξα την Δημοτική Αρχή σε θέματα, ευρισκόμενος απέναντι στον συνδυασμό μου, όπως το Καλαμάτα 21, αν και γνώριζα τις ανωτέρω ουσιαστικές ανεπάρκειες της και βασικά τις κοντόφθαλμες επιλογές της.
Όμως και μέλη της μείζονος μειοψηφίας κινήθηκαν με νεφελώδεις απόψεις στο σύνολο των ανωτέρω σημαντικών θεμάτων. Αδυναμία αξιολόγησης έργων ανάπτυξης – προοπτικής –προτεραιότητας (Άξονας Καλαμάτας -Ριζόμυλος), κοντόφθαλμη αντίληψη, διαχρονικές εμμονές(Πολεοδομικός Σχεδιασμός, Πράξη Εφαρμογής Ασπροχώματος κ.λπ.) βαρίδια παρελθόντος(Διαχείριση Απορριμμάτων, Χωροθέτηση ΜΟΛΑΚ) κ.λπ.. Σε κάποια δε αντιμετώπισα και την πικρόχολη δημόσια κριτική από μέλη της που όφειλαν να σεβαστούν τα δικά τους κωλύματα στα συγκεκριμένα θέματα. Ουσιαστικά διαπιστώνει ο κάθε δημότης εμμονές σε πολιτικές παρακαταθήκες, που δεν συνάγουν σε έναν ανεξάρτητο συνδυασμό, καθιστώντας τον όργανο συγκεκριμένου πολιτικού χώρου.
Επειδή από τις ανωτέρω σαφείς διαφοροποιήσεις μου από τον συνδυασμό της Μείζονος Μειοψηφίας σε ουσιαστικά θέματα διαχείρισης, προγραμματισμού, σχεδιασμού, ανεξαρτησίας της αυτοδιοίκησης, σε συνδυασμό με το ότι είμαι κάθετα αντίθετος σε στήριξη θέσεων και αρχών αντίθετων στις βασικές μου επιλογές και προθέσεις, πιστεύω πλέον ότι η όποια συνύπαρξή μου με τον εν λόγω συνδυασμό της Μείζονος Μειοψηφίας απλώς φθείρει την εικόνα αμφοτέρων. Προκειμένου να ολοκληρώσω εκκρεμείς υποθέσεις που μόνος ανέδειξα, τεκμηρίωσα, αναλαμβάνοντας και την αποκλειστική ευθύνη αυτών, κινώ τη διαδικασία ανεξαρτητοποίησής μου από τον συνδυασμό της Μείζονος Μειοψηφίας ευχόμενος το καλύτερο για την Καλαμάτα μας.
Η Καλαμάτα μας απαιτεί Όραμα για την πορεία της στην επομένη εικοσαετία, Καθαρή Άποψη Αυτοδιοίκησης, Διαφάνεια στη διαχείριση, Σύγχρονο Σχεδιασμό και Προγραμματισμό με χρονικό ορίζοντα συγκεκριμένο(δεκαετία) μέσα στην σημερινή πραγματικότητα. Εκεί σύντομα θα συναντηθούμε με ανθρώπους που έχουν ίδιες αρχές, γεννούν, συνθέτουν ιδέες και πιστεύουν σε μία Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανοιχτή επιστολή Βουδούρη προς τους “φίλους του ΣΥΡΙΖΑ”

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Ενεργειακά αυτόνομο” και δεύτερο σχολείο της Καλαμάτας (φωτο)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο Κτηματολόγιο η Πράξη Εφαρμογής της Κηπούπολης- «Ένα ακόμα σημαντικό βήμα προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την αξιοποίηση εκατοντάδων ιδιοκτησιών» δηλώνει ο Βασιλόπουλος

Πρωτοκολλήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2023 στο Κτηματολογικό Γραφείο Πελοποννήσου, Υποκατάστημα Καλαμάτας, η αίτηση του Δήμου Καλαμάτας