Δακοκτονία: Την παρέμβαση Τσίπρα ζητά ο Πέτρος Τατούλης

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ζητά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, για το θέμα της δακοκτονίας, ζήτημα που πέρυσι “τσάκισε” τους ελαιοπαραγωγούς και της Μεσσηνίας. “Αν σήμερα ο Πρωθυπουργός δεν αντιληφθεί το ατόπημα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη δακοκτονία και δεν θέσει τον Υπουργό προ των ευθυνών του, ώστε να ανατραπεί η πολιτική πρωτοβουλία για αλλαγή της διαδικασίας προμήθειας των φυτοπροστατευτικών φαρμάκων, το πρόγραμμα για το 2017 είναι ουσιαστικά ανέφικτο” τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά την τοποθέτησή του στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

“Καλούμε επίσης τους αγρότες – ελαιοπαραγωγούς, μέσα από τη θεσμική τους εκπροσώπηση να πιέσουν την Κυβέρνηση και να ζητήσουν την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού γιατί κάθε μέρα που περνά απειλεί ολοένα και περισσότερο το πρόγραμμα δακοκτονίας 2017” δήλωσε ακόμα ο κ. Τατούλης.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε επίσης ότι επανειλημμένα έχει ζητήσει από το ΥΠΑΑΤ τον υπολογισμό των ανταποδοτικών τελών εισφοράς δακοκτονίας που εισπράττει το Υπουργείο από τους αγρότες – παραγωγούς και του κόστους δακοκτονίας, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει απάντηση, “γιατί θέλουν να κρατούν άβατο το σχετικό κωδικό και να τον διαχειρίζονται όπως θέλουν κάθε φορά”, όπως δήλωσε.

Κριτική στην αντιπολίτευση

Δριμεία κριτική άσκησε ακόμη ο κ. Τατούλης στην αντιπολίτευση για την απουσία της απο τη συζήτηση του θέματος. “Απουσιάζουν σήμερα γιατί δεν αντέχουν την αποτελεσματικότητα της πλειοψηφίας και γιατί πολιτικά δεν μπορούν να σταθούν απέναντί μας. Οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες της αντιπολίτευσης εγκατέλειψαν γρήγορα το Περιφερειακό Συμβούλιο και αυτό αποτελεί πολιτικό έλλειμμα, εφόσον κορόιδεψαν τους πολίτες για το πόσο πιστεύουν στο θεσμό και πόσο ήθελαν να τον υπηρετήσουν” ανέφερε ο κ. Τατούλης.

Η απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ομόφωνα αποδέχθηκε την εισήγηση του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη και αποφάσισε:

Άμεσα να ξεκινήσουν από το ΥΠΑΑΤ οι διαγωνισμοί προμηθειών των φυτοπροστατευτικών φαρμάκων δακοκτονίας.

Άμεσα να κατανείμουν τους αναγκαίους πόρους δακοκτονίας στις Περιφέρειες .

Να στείλει την απόφασή του στον Πρωθυπουργό, τους αρμόδιους Υπουργούς, την Ένωση Περιφερειών και τους εμπλεκόμενους φορείς, επισημαίνοντας ότι η οποιαδήποτε καθυστέρηση απειλεί άμεσα το εισόδημα από την ελαιοπαραγωγή.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Επίθεση” Πετράκου στην κυβέρνηση για τις αλλαγές στη δακοκτονία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με Σάββα Πούμπουρα η Νυχτερινή Παρέλαση του Καλαματιανού Καρναβαλιού

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ