Ανακοίνωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το τμήμα λογοθεραπείας του ΤΕΙ

21 Φεβρουαρίου 2017

Ανακοίνωση για το ζήτημα της επανένταξης του τμήματος Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Καλαμάτας στο μηχανογραφικό των πανελλαδικών εξετάσεων, απόφαση που ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο Παιδείας, εξέδωσαν σήμερα οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας και Γιώτα Κοζομπόλη.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται: “Ένα σωστό αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας, αυτό της επανένταξης στο μηχανογραφικό του τμήματος Λογοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου, ικανοποιήθηκε ύστερα από απόφαση της Συνόδου των Πρυτάνεων και του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου.

Οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Παναγιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, με ερώτησή τους αλλά και επανειλημμένες συναντήσεις με τις κατά καιρούς ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας, είχαν υποστηρίξει την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας του τμήματος, μεταφέροντας τις τεκμηριωμένες προτάσεις της Διοίκησης του ΤΕΙ.

Το εν λόγω τμήμα, στα πέντε πρώτα χρόνια λειτουργίας του, αποτελεί υπόδειγμα εξωστρέφειας και ενδυνάμωσης του κοινωνικού ιστού, καθώς συνεργάζεται και προσφέρει δωρεάν διάγνωση και θεραπεία, σε προβλήματα λόγου και ομιλίας παιδιών και ενηλίκων, σε πολλές δομές της πόλης της Καλαμάτας, όπως: βρεφονηπιακούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, το ειδικό σχολείο, το Νοσοκομείο (Παθολογική, Νευρολογική και ΩΡΛ Κλινική), το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, το ΚΕΦΙΑΠ, το Γηροκομείο και ΝΠΙΔ. Παράλληλα, στεγάζεται σε νεόδμητες εγκαταστάσεις και διαθέτει άρτιο και σύγχρονο εξοπλισμό.

Έπειτα από την εφαρμογή του «Σχεδίου Αθηνά» και τον οικονομικό στραγγαλισμό των πέντε πρώτων ετών της κρίσης, μία ενιαία και δυναμική εκπαιδευτική οντότητα με άμεση διασύνδεση με την τοπική οικονομία και περαιτέρω προοπτική, εγκαταλείφθηκε στην τύχη του. Το Φ.Ε.Κ του “Σχεδίου Αθηνά” οδήγησε σε κλείσιμο το νεοϊδρυθέν Τμήμα Λογοθεραπείας για τοπικούς πελατειακούς σχεδιασμούς που απέχουν από την ευρύτερη προσπάθεια δημιουργικής ανασυγκρότησης με άμεσο κίνδυνο την απώλεια σημαντικών πόρων των Ελλήνων πολιτών για την ανάπτυξη του ΑΤΕΙ Πελοποννήσου, από το 1989 έως σήμερα που επενδύθηκαν.

Με την ανάσχεση της καταστροφικής λογικής του «Σχεδίου Αθηνά», η Κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα ότι όταν υπάρχουν τεκμηριωμένες προτάσεις και συνδυάζονται με δημοκρατικό διάλογο, οι αποφάσεις που προκύπτουν είναι θετικές και συλλογικές”.

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χάνει το στοίχημα της κρουαζιέρας για το 2017 το λιμάνι της Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πολιτικό “αλαλούμ” στην περιφέρεια με τη διαχείριση των σκουπιδιών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη του Χάρη Δούκα στην Καλαμάτα: Με ενθουσιασμό έγινε δεκτός από φίλους και στελέχη του κόμματος ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Τον υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχο Αθηναίων υποδέχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην Καλαμάτα φίλοι και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ο κ.

Επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στην Καλαμάτα: Υποσχέσεις για περισσότερες κάμερες και ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων

Επέκταση των καμερών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η λειτουργία του κοινού Επιχειρησιακού Κέντρου, το οποίο θα μεταφερθεί στη Διεύθυνση της Αστυνομίας Μεσσηνίας, καθώς

Δείτε επίσης