Χάνει το στοίχημα της κρουαζιέρας για το 2017 το λιμάνι της Καλαμάτας

Χωρίς κρουαζιερόπλοια κινδυνεύει να μείνει το λιμάνι της Καλαμάτας, το οποίο φαίνεται ότι “πληρώνει” την στρατηγική των εταιρειών του χώρου να μην προσεγγίζουν λιμάνια της ανατολικής Μεσογείου εξαιτίας της ασταθών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Σύμφωνα με όσα είπε για το ζήτημα ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, Χάρης Βγενής, κατά τη διάρκεια του απολογισμού της θητείας του, για το 2017 δεν έχει εκδηλώσει καμία εταιρεία κρουαζιέρας ενδιαφέρον για το λιμάνι της Καλαμάτας. Ο κ. Βγενής εκτίμησε ότι αυτό είναι ένα γενικότερο πρόβλημα και έχει να κάνει με την αστάθεια στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου εξαιτίας, κυρίως, των προβλημάτων που υπάρχουν στην Τουρκία. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου οι εταιρίες που διαχειρίζονται τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια, πλέον, επιλέγουν ασφαλείς προορισμούς, αποφεύγοντας τα λιμάνια που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή. Πάντως, όπως επεσήμανε ο κ. Βγενής ανά πάσα ώρα και στιγμή η εικόνα μπορεί να αλλάξει και, τελικά, να έχουμε ορισμένες προσεγγίσεις στο λιμάνι της Καλαμάτας. Ωστόσο, ακόμα και αν αλλάξει το κλίμα σε καμία περίπτωση οι προσεγγίσεις δεν πρόκειται να φτάσουν τις 27 που είχαμε πέρυσι στην Καλαμάτα. Σημειώνεται ότι τα κρουαζιερόπλοια που προσέγγισαν το 2016 το λιμάνι της Καλαμάτας έφεραν στην πόλη περισσότερους από 20.000 τουρίστες.

Ελπίδες για ανάκαμψη

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, παρά τα αρνητικά δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής, εκτίμησε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης το 2018 αλλά και το 2019. Μάλιστα, τόνισε ότι το ερχόμενο χρονικό διάστημα στελέχη της Celestyal Cruises θα επισκεφθούν το λιμάνι της Καλαμάτας, προκειμένου να προχωρήσει η εταιρεία στην ένταξη της Καλαμάτας στους προορισμούς που θα “πιάνουν” τα κρουαζιερόπλοιά της. Πάντως, ακόμα και αν η συγκεκριμένη εταιρία οριστικοποιήσει το ενδιαφέρον της για την Καλαμάτα και την Πύλο, για το λιμάνι της οποίας επίσης υπάρχει ενδιαφέρον, αφίξεις θα έχουμε από το 2019 και μετά.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Νέου τύπου” περίπτερα στην Καλαμάτα μέχρι τις 31 Μαρτίου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανακοίνωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το τμήμα λογοθεραπείας του ΤΕΙ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ