Προσωρινός ο “ανασχηματισμός” των αντιδημάρχων στο δήμο Καλαμάτας

/

Την Πέμπτη θα ανακοινωθούν τα ονόματα των νέων αντιδημάρχων Καλαμάτας. Ευκαιρία σε νέα πρόσωπα να δείξουν τις δυνατότητές τους θέλει να δώσει ο Π. Νίκας. Μέχρι τον Αύγουστο του 2018 η θητεία τους. Από Σεπτέμβρη του 2018 “βγαίνει” μπροστά και πάλι το “βαρύ πυροβολικό” της παράταξης Νίκα.

Εκτεταμένες αλλαγές φαίνεται ότι είναι έτοιμος να κάνει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, στις θέσεις των αντιδημάρχων και των προέδρων των νομικών προσώπων.

Σε νευρική κρίση

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Νίκας σήμερα, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου για την εκλογή νέου προέδρου του Σώματος, δεν προχώρησε στην ανακοίνωση των νέων αντιδημάρχων, όπως πολλοί περίμεναν. Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι η ανακοίνωση των ονομάτων θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Το γεγονός της αναβολής των ανακοινώσεων επιτείνει, όπως είναι φυσικό, την αγωνία τόσο των αντιδημάρχων και προέδρων των οποίων η θητεία έληξε όσο και εκείνων που επιθυμούν να αναλάβουν ένα αξίωμα.

Ευκαιρία σε νέους

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, παρότι σε όλα τα πηγαδάκια του σημερινού δημοτικού συμβουλίου δέχθηκε ερωτήματα για τις επιλογές του, απέφυγε να απαντήσει και να εμφανίσει τις επιλογές του. Πάντως, όπως σημείωναν όσοι γνωρίζουν τις σκέψεις του, βασικό χαρακτηριστικό των αλλαγών θα είναι το γεγονός ότι θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης νέα στελέχη της παράταξης.

Αντιδήμαρχοι μέχρι τον Αύγουστο του 2018

Το σημαντικότερο, ωστόσο, στοιχείο που έγινε γνωστό χθες αφορά το ζήτημα της θητείας των νέων αντιδημάρχων. Από το περιβάλλον του Π. Νίκα κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου έγινε γνωστό ότι απόφαση του δημάρχου είναι τον Αύγουστο του 2018 να οριστούν νέοι αντιδήμαρχοι, όπως, άλλωστε ορίζει ο νόμος. Μάλιστα άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον κ. Νίκα σημείωναν με νόημα ότι στις εκλογές του 2019 ο δήμος θα πάει με άλλο σχήμα αντιδημάρχων και όχι με αυτό που θα ανακοινωθεί την Πέμπτη.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανοίγει ο δρόμος για την έρευνα υδρογοναθράκων στην δυτική Πελοπόννησο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μικρές αλλαγές στα προεδρεία των ΔΣ Τριφυλίας και Οιχαλίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ενίσχυση του Αεροδρομίου από τον δήμο Καλαμάτας – Επίσκεψη και συνάντηση του Θανάση Βασιλόπουλου με την Αερολιμενάρχη του «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος»

Το Διεθνές Αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» επισκέφθηκε την Πέμπτη (16/3) ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Ο