Συνάντηση με τον Π. Καμμένο για τη λειτουργία του στρατοπέδου της Καλαμάτας

/

Σύσκεψη με θέμα τη συνέχιση της λειτουργίας του στρατοπέδου της Καλαμάτας. Αναμένεται …απάντηση από τον Π. Καμμένο ο οποίος έχει προσκληθεί στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Καλαμάτας.

Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αναμένεται να ξεδιαλύνει το ζήτημα τη συνέχισης ή όχι της λειτουργίας του στρατοπέδου της Καλαμάτας. ο Δήμαρχος Καλαμάτας κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης επεσήμανε ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έχει προσκληθεί στον εορτασμό για την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στην Καλαμάτα, στις 23 Μαρτίου και ανέφερε ότι ο Υπουργός έχει εκφράσει την πρόθεση να φέρει στην Καλαμάτα την πολεμική σημαία του 9ου Συντάγματος Πεζικού από τους Βαλκανικούς Πολέμους και να την παραδώσει στο Στρατιωτικό Μουσείο. “Εάν δεν έλθει ο κ. Καμμένος στην Καλαμάτα λόγω κωλύματος, θα μεταβεί αντιπροσωπεία στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να τον συναντήσει και να του θέσει το θέμα” σημείωσε ο κ. Νίκας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κωνσταντινέας και Γ. Κοζομπόλη. Τοποθετούμενος στη σύσκεψη ο Π. Κωνσταντινέας τόνισε ότι δεν υπάρχει επίσημη θέση από το υπουργείο που να μιλά για “λουκέτο” στο στρατόπεδο της Καλαμάτας, παρά μόνο ένα εσωτερικό έγγραφο της στρατιωτικής ηγεσίας. Ο βουλευτής Μεσσηνίας συνεχίζοντας υπήρξε εξαιρετικά αιχμηρός. “Δεν είδα την ίδια ενεργοποίηση για άλλα σοβαρά ζητήματα του Νομού. Δεν είδα την ίδια κινητοποίηση όταν έκλεισε το τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Καλαμάτας. Και όχι μόνο αυτό. Κανένας δεν χαιρέτησε το άνοιγμα του τμήματος από την κυβέρνησή”. Συνεχίζοντας ο κ. Κωνσταντινέας  υπογράμμισε ότι την ίδια στιγμή που μιλούν για το στρατόπεδο οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για ενοίκια για την εφορία και την αστυνομία στην Καλαμάτα. “Για αυτά έχει μεριμνήσει ποτέ κανείς;” αναρωτήθηκε ο κ. Κωνσταντινέας.

Από την πλευρά της η Γιώτα Κοζομπόλη σημείωσε οτι από την ενημέρωση που έχει δεν υπάρχει στο τραπέζι επίσημη πρόταση για κλείσιμο του στρατοπέδου. Τόνισε, επίσης, ότι τώρα εκπονείται μελέτη για την αναδιάρθρωση των στρατοπέδων. Παράλληλα, η κα Κοζομπόλη σημείωσε ότι τα κριτήρια για την λειτουργία ή όχι ενός στρατοπέδου είναι ευρύτερα και δεν σχετίζονται με τα οικονομικά συμφέροντα μιας πόλης. “Παρόλα αυτά πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα και, κυρίως, να ενημερωθούμε επίσημα για τον σχεδιασμό του Υπουργείου” υπογράμμισε η κα Κοζομπόλη.

Ο Δ. Κουκούτσης

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος βουλευτής Μεσσηνίας, Δημήτρης Κουκούτσης, ανέφερε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει ο ίδιος όχι μόνο το στρατόπεδο της Καλαμάτας θα κλείσει, αλλά οι υποδομές του θα δοθούν σε επιχειρηματία, προκειμένου να αξιοποιηθεί. “Εύχομαι να μην βγω αληθινός” ανέφερε ο κ. Κουκούτσης, ο οποίος καταλήγοντας σημείωσε ότι ελπίζει η πόλη της Καλαμάτας να μην πληρώσει την κόντρα Καμμένου – Σαμαρά.

Οι αυτοδιοικητικοί

Στην σύσκεψη παρευρέθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη. Η κα Αλειφέρη ανέφερε ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην αντικειμενικότητα οποιοσδήποτε μελέτης. “Μέχρι να δοθούν τα οικονομικά στοιχεία όλων των στρατοπέδων δεν μπορούμε να μιλάμε για δίκαιη απόφαση” σημείωσε η κα Αλειφέρη η οποία καταλήγοντας μίλησε για πολιτική εμπάθεια του υπουργού Άμυνας. Στην ίδια λογική κινήθηκε και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Περικλής Μαντάς. Ο κ. Μαντάς υποστήριξε ότι το θέμα του στρατοπέδου της Καλαμάτας δεν είναι οικονομικό, αλλά “άλλου τύπου”. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου, Νίκος Πατσαρίνος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τον σχεδιασμό που υπάρχει και προσέθεσε ότι οι συσκέψεις αυτού του είδους πρέπει να γίνονται και για άλλα σοβαρά ζητήματα. Από πλευράς περιφέρειας στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης η Αντωνία Μούζα, ο Αποστόλης Γκούνης και ο Παναγιώτης Αλευράς.

Από την πλευρά των δημοτικών παρατάξεων του δήμου Καλαμάτας το λόγο πήρε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης. Ο κ. Μάκαρης σημείωσε ότι το στρατόπεδο πρέπει να μείνει, ωστόσο, προσέθεσε ότι πρέπει η πόλη και ο Νομός να έχει εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που η απόφαση είναι αρνητική για την συνέχιση της λειτουργίας του στρατοπέδου. Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Θ. Μπρεδήμας ζήτησε το θέμα να τεθεί και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την παρουσία του στην Καλαμάτα την 23η Μαρτίου.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σαμαράς – Λαμπρόπουλος απόντες από την “πανστρατιά” Νίκα για το στρατόπεδο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ψήφισμα για τη συνέχιση της λειτουργίας του στρατοπέδου της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ