Σκληρή ανακοίνωση της Μητρόπολης Μεσσηνίας για τη δράση “ψευτομοναχού” στο Νομό

/

Ανακοίνωση για τη δράση “ψευτομοναχού” στο Νομό εξέδωσε η Μητρόπολη Μεσσηνίας. Χαρακτηρίζει τον αυτοαποκαλούμενο Μωυσή “απατεώνα, θεομπαίχτη και αγύρτη” ενώ καλεί το πλήρωμα της εκκλησίας να μην συναλλάσσεται μαζί του.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Μητρόπολης Μεσσηνίας σημειώνεται:

Η Ιερά Μητρόπολις Μεσσηνίας, ενημερώνει τους ευσεβείς Χριστιανούς της Καλαμάτας καί γενικώς της Μεσσηνίας, ότι μέσα στα όρια της Ιεράς Μητροπόλεως, περιέρχεται κάποιος πρώην μοναχός της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Πρεβέζης, ονόματι Μωυσής, ο οποίος αυτοεπικαλούμενος ως υποστηρικτής, υπέρμαχος και τιμητής της Ορθοδοξίας, κατηγορεί τον Επίσκοπο και τους Κληρικούς, τάχα για αίρεση.

Με αυτό τόν τρόπο, επιδιώκει να δημιουργεί οπαδούς και να κερδίζει χρήματα και υλικά αγαθά. Επισημαίνουμε προς όλους ότι, ο συγκεκριμένος που εμφανίζεται ως μοναχός, δεν φέρει πλέον την ιδιότητα του μοναχού, δεν ανήκει στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Πρεβέζης, ούτε στην Εκκλησία, αφού αυτοαποσχηματίσθηκε, αλλά είναι απατεώνας, θεομπαίχτης και αγύρτης.

Υποδεικνύουμε λοιπόν στο πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας, να τον αποφεύγουν, να μην συναναστρέφονται και να μήν συνομιλούν μαζί του”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Απόστολος Γκούνης: Δημιουργία Γεωργικής Σχολής Πελοποννήσου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σπίρτζης: Η θωράκιση του δήμου Καλαμάτας γίνεται πράξη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από την διάσωση δεκάδων μεταναστών ανοιχτά της Πύλου: Η ξύλινη βάρκα στο σκοτάδι και οι σκληρές συνθήκες για τα περίπου 30 μικρά παιδιά

Στο λιμάνι της Καλαμάτας έφτασαν δεκάδες μετανάστες οι οποίοι περισυνελέγησαν από φορτηγό πλοίο και ένα δεξαμενόπλοιο