Αυστηρό μήνυμα του υφυπουργού Παιδείας προς την Εκκλησία

/

Κάθετος σε σχέση με τους διακριτούς ρόλους που πρέπει να έχουν εκκλησία και πολιτεία (υπουργείο Παιδείας) όσον αφορά τη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών εμφανίστηκε από την Καλαμάτα ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Ο κ. Μπαξεβανάκης συμμετείχε το απόγευμα της Παρασκευής σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για το ζήτημα των αλλαγών στην εκπαίδευση. Μετά το τέλος της τοποθέτησής του για το κυβερνητικό σχέδιο στην εκπαίδευση κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

υφ2

Η ερώτηση 

Το έναυσμα για την επίμαχη αναφορά του κ. Μπαξεβανάκη αποτέλεσε ερώτηση του μέλους της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Καλαμάτας και αντιπροέδρου του Σώματος, Μαρίας Βεργινάδη. Η κα Βεργινάδη ρώτησε τον υφυπουργό παιδείας γιατί θα πρέπει να διδάσκονται στα σχολεία μόνο τα θρησκευτικά και όχι μαθήματα όπως η σεξουαλική αγωγή ή η οδική ασφάλεια.

Η απάντηση

Απαντώντας στο ερώτημα ο υφυπουργός παιδείας σημείωσε ότι και τα τρία γνωστικά αντικείμενα θα μπορούσαν να διδάσκονται στα σχολείο και προσέθεσε ότι το ένα δεν θα πρέπει να αναιρεί την ύπαρξη του άλλου. Ωστόσο, αναφερόμενος ειδικά στο μάθημα των θρησκευτικών, τόνισε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η διδασκαλία του με τη σημερινή μορφή. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, με κατηγορηματικό τρόπο ότι εκείνος που έχει την τελική απόφαση και την τελική ευθύνη για το τι και πως θα διδαχθεί είναι το υπουργείο Παιδείας.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέοι “χρησμοί” του Παναγιώτη Νίκα για το πολιτικό του μέλλον

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σοκ στη Μεσσήνη: Σκότωσε την 10χρονη κόρη του και αυτοκτόνησε!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ