Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Διαδοχικές συναντήσεις του υφυπουργού Παιδείας στην Καλαμάτα

Την Καλαμάτα επισκέπτεται σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης. Ο κ. Μπαξεβανάκης επισκέφθηκε νωρίς το πρωί το ΤΕΙ της Καλαμάτας όπου και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπος τόσο του ΤΕΙ όσο και του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου. Ο υφυπουργός παιδείας παράλληλα επισκέφθηκε και σχολικές μονάδες της Καλαμάτας (ΕΠΑΛ), είχε συνάντηση με τους διευθυντές εκπαίδευσης της Μεσσηνίας αλλά και αντιπροσωπείες των Συλλόγων των εκπαιδευτικών.

Σημειώνεται ότι στο πλευρό του υφυπουργού παιδείας βρέθηκαν οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας και Γιώτα Κοζομπόλη.

Συνάντηση με Νίκα

δημ1

Ο υφυπουργός παιδείας επισκέφθηκε το δήμο Καλαμάτας και είχε συνάντηση με το δήμαρχο της πόλης. Μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας και ανέφερε πως τον ενημέρωσε ότι στο Δήμο Καλαμάτας «η κατάσταση των σχολικών κτηρίων είναι ικανοποιητική έως εξόχως ικανοποιητική, εκτός από δύο-τρεις περιπτώσεις. Καταβάλλονται προσπάθειες, και με τα χρήματα, τα οποία έρχονται από την Κυβέρνηση και συμπληρώνονται με χρήματα από το Δημοτικό Προϋπολογισμό – χρήματα του λαού είναι όλα αυτά – ώστε να δίνουμε στα παιδιά μας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες».
Ο Δήμαρχος επεσήμανε ως σημαντικότερο πρόβλημα τα κτήρια του πρώην Πολυκλαδικού, «που λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια και το οποίο ποτέ δε λειτούργησε σωστά. Από τότε που δημιουργήθηκε, είχε τεχνικά προβλήματα. Όπου να ΄ναι, βγαίνει η πρόσκληση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και υπάρχει συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη ώστε να ενταχθεί το συγκεκριμένο έργο και να μην έχουμε πλέον τα προβλήματα, που έχουμε κάθε χρόνο».
Τέλος, ο Δήμαρχος είπε ότι «προς τον Υπουργό έγινε γενική ενημέρωση για την κατάσταση που υπάρχει εδώ, όπως τη βλέπουμε εμείς. Ως Καλαματιανός που είναι, γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις. Προσδοκούμε ασφαλώς τη βοήθειά του, την οποία και μας υποσχέθηκε και τη δίνει σε κάθε ευκαιρία».
Ο Υφυπουργός ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την υποδοχή και τα αναμνηστικά δώρα που του προσέφερε εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας και, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «είχαμε μία ειλικρινή συζήτηση με το Δήμαρχο. Χαιρόμαστε που διαπιστώνουμε ότι υπάρχει διάθεση συνεργασίας για τα θέματα, στα οποία έχουμε όλοι συναρμοδιότητα. Χαιρόμαστε, επίσης, γιατί βλέπουμε – και είναι επιδίωξή μας – ότι οφείλουμε τα κοινά ζητήματα να τα αντιμετωπίζουμε μαζί, διότι σε αυτούς τους καιρούς – και αυτό πρέπει να είναι σαφές σε όλους μας – που τα χρήματα του ελληνικού λαού είναι λίγα, οφείλουμε όσοι τα διαχειριζόμαστε να τα σεβόμαστε μέχρι τελευταίου ευρώ». Ο Υφυπουργός προσέθεσε ότι «έχουμε, λοιπόν, υποχρέωση – και σε αυτό υπήρξε απόλυτη σύμπτωση με το Δήμαρχο – στα λίγα προβλήματα, όπως είπε νωρίτερα κι ο ίδιος, στα λίγα προβλήματα που υπάρχουν, όσον αφορά στις κτηριακές υποδομές των σχολείων – ήδη φαίνεται ότι είναι δρομολογημένα – σε ό,τι αφορά στο Υπουργείο Παιδείας και στη συμβολή του στην ταχεία ολοκλήρωση της λύσης τους, να συμβάλουμε με όλες τις δυνάμεις που έχουμε στη διάθεσή μας».

Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας

περιφ

Ακολούθως ο κ. Μπαξεβανάκης επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας όπου και είχε συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη.

Η Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στα φλέγοντα ζητήματα της εκπαίδευσης που άπτονται των αυτοδιοικητικών αρμοδιοτήτων, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια στηρίζει τις κτιριολογικές υποδομές των Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και των σχολικών μονάδων. Ειδική αναφορά έκανε στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών, που θεωρεί μείζονος σημασίας ,θέτοντας τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω της γραφειοκρατίας, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται γονείς και μαθητές και να γίνεται η Αντιπεριφέρεια δέκτης προβλημάτων και παραπόνων ,παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Υπηρεσιών. Πρότεινε δε διορθώσεις και παρεμβάσεις για τη βελτίωση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου ,για να ανταποκριθούν οι Υπηρεσίες στις πραγματικές ανάγκες. Επιπλέον η Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στο θέμα του ΕΕΕΕΚ και της μη ύπαρξης μετέπειτα εκπαιδευτικής δομής για τους αποφοίτους του, ζήτημα το οποίο πρέπει να επιλυθεί άμεσα.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Νόμιμος Εκπρόσωπος του ΚΕΚ της ΠΕ Μεσσηνίας Απόστολος Γκούνης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί το πιστοποιημένο ΚΕΚ της ΠΕ Μεσσηνίας στον τομέα της Δια Βίου Μάθησης. Κατά το έτος 2016 υλοποίησε συνολικά 90 προγράμματα κατάρτισης άνω των 1800 πολιτών της Μεσσηνίας, συνολικού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, εφαρμόζοντας καινοτόμες δράσεις σε όλο το Νομό.

Η Περιφερειακή Σύμβουλος και Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού Αντωνία Μπούζα έθεσε στον Υφυπουργό το θέμα της ίδρυσης Δημοσίου ΙΕΚ Αγροτικής και Φυτικής Παραγωγής στα Φιλιατρά ,μια περιοχή με σημαντική αγροτική δραστηριότητα,τονίζοντας ότι υπάρχει η απαραίτητη κτιριολογική υποδομή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ