Ημερίδα για τα “κόκκινα” δάνεια στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

/

Τα “κόκκινα” δάνεια και τις δυνατότητες που δίνονται στους επιχειρηματίες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τις τράπεζες με βάση το νέο νομικό πλαίσιο που προωθεί η κυβέρνηση αποτέλεσε το κεντρικό ζήτημα ημερίδας η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου του Επιμελητηρίου, Δημήτρη Μανιάτη, και κεντρικός της ομιλητής ήταν ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης. Ο κ. Κουρμούσης αναλύοντας το νέο νομικό πλαίσιο που σχετίζεται με τη ρύθμιση των “κόκκινων” τραπεζικών δανείων επεσήμανε ότι πρώτος στόχος παραμένει η προστασία της καλώς εννοούμενης επιχειρηματικότητας έναντι του τραπεζικού συστήματος. Σημείωσε ότι η διαδικασία που θα ακολουθείται για τη ρύθμιση των δανείων θα είναι απολύτως σαφής και αντικειμενική και δεν θα επιτρέπει σε καμία τράπεζα να λειτουργεί αυθαίρετα ή κατά το δοκούν. Προέβλεψε, μάλιστα, ότι οι τράπεζες θα λειτουργήσουν εντός του νέου νομικού πλαισίου καθώς εκτίμησε ότι σε κάθε άλλη περίπτωση δεν θα μπορέσουν να εισπράξουν χρήματα από τα “κόκκινα” δάνεια. 

Στην ημερίδα συμμετείχε και η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη, η οποία σημείωσε ότι πρώτος στόχος της κυβέρνησης αποτελεί η ουσιαστική προστασία των δανειοληπτών έναντι των τραπεζών. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας έθεσε ζητήματα και παρατηρήσεις του επιχειρηματικού κόσμου σε σχέση με την διαδικασία ρύθμισης των δανείων επισημαίνοντας τις αδυναμίες αλλά και τις δυνατότητες που δίνονται από το νέο νομικό πλαίσιο. 

ημ1

 

 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σύσκεψη αγροτών στη Χώρα με θέμα τους δασικούς χάρτες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“ΚΕΠ δανειοληπτών” στο ιστορικό δημαρχείο της Καλαμάτας έως το καλοκαίρι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ