“Κατέρρευσε” το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Πελοποννήσου

/

Στο 56% του μέσου κοινοτικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ διαμορφώθηκε ο αντίστοιχος δείκτης που αφορά την Πελοπόννησο. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που σήμερα έδωσε η Eurostat που αφορούν το έτος 2015.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα (πίνακας 1) κάτω από το 75% του μέσου κοινοτικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ βρίσκονταν το 2015 έντεκα ελληνικές περιφέρειες. Το μέσο κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (εκπεφρασμένο σε όρους αγοραστικής δύναμης) διαμορφώθηκε στο 68% του μέσου κοινοτικού. Μόνο η Αττική (93% του κοινοτικού ΑΕΠ) και το Νότιο Αιγαίο (76%) κατέγραψαν κατά κεφαλήν ΑΕΠ άνω του 75% του κοινοτικού. Το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα, το 2015 σημειώθηκε στις Περιφέρειες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στην Ήπειρο (48%). Ακολουθούν η Δυτική Ελλάδα (50%), η Θεσσαλία (51%), η Κεντρική Μακεδονία και το Βόρειο Αιγαίο (52%), η Πελοπόννησος (56%), η Στερεά Ελλάδα και η Κρήτη (58%), η Δυτική Μακεδονία και τα Ιόνια Νησιά (63%).

Σημειώνεται ότι ο αντίστοιχος δείκτης το 2009 (πίνακας 2), για την Πελοπόννησο, έφτανε στο 75,1% ευρισκόμενος οριακά πάνω από το μέσο όρο των περιφερειών της Ευρώπης.

Πίνακας 1:

αεπ

Πίνακας 2: 

2009

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Απαντήσεις Σπίρτζη για τον οδικό άξονα Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανακοινώθηκε η ρύθμιση χρεών προς το δημόσιο για τη Μεσσηνία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ