Ο Νίκας “παρεμβαίνει” στη διαμάχη βουλετών της ΝΔ με τον Π. Τατούλη

/

Δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, για τη σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα σε 10 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του “γαλάζιου” περιφερειάρχη Π. Τατούλη με αφορμή τα σκουπίδια. 

Εμμέσως, πλην όμως σαφώς, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, παίρνει θέση υπέρ του Πέτρου Τατούλη στο ζήτημα της διαμάχης με τους 10 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι κατέθεσαν ερώτηση στη βουλή για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου μέσα από την οποία ασκούσαν κριτική στην περιφερειακή αρχή. Ο κ. Νίκας, παρότι σημείωσε ότι υπάρχουν προβλήματα στους όρους της σύμβασης (κόστος κλπ), υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία άλλη λύση στον ορίζοντα, πέρα από τη ΣΔΙΤ της περιφέρειας Πελοποννήσου, την οποία χαρακτήρισε “μοναδική λύση” στο ζήτημα των απορριμμάτων της Πελοποννήσου. Επίσης ανέφερε ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν να προσθέσουν κάποια νέα πρόταση για την επίλυση του προβλήματος και κατέληξε σημειώνοντας οτι η Νέα Δημοκρατία ιδεολογικά είναι με τις Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). 

Η δήλωση

Μιλώντας στο messiniapress ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε: “Το ζήτημα είναι η μεγάλη εικόνα. Μετά από 30 χρόνια συζητήσεων και απουσίας ουσιαστικής στρατηγικής έχουμε τη ΣΔΙΤ της περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμβαση η οποία έχει περάσει και από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Συμφωνώ ότι κάποιοι όροι της σύμβασης έχουν προβλήματα, όπως οι όροι που σχετίζονται με το κόστος που θα πληρώνουν οι δήμοι. Ωστόσο, η λύση δεν είναι η κατάργηση της σύμβασης. Δεν υπάρχει κανένα χρονικό περιθώριο για οτιδήποτε άλλο. Αυτά σας τα λέει ένας δήμαρχος που έχει θέσει εγκαίρως τα προβληματικά σημεία της σύμβασης. Θεωρώ ότι η λύση της περιφέρειας Πελοποννήσου αποτελεί τη μοναδική λύση. Άλλωστε, ακόμα και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν προσέθεσαν κάποια νέα λύση. Η ΣΔΙΤ μπορεί να αποτελέσει τη βάση μιας στρατηγικής για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των σκουπιδιών. Ο δήμος Καλαμάτας στην προσεχή συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων θα ταχθεί υπέρ της λύσης της περιφέρειας. Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη λύση με τα πρόστιμα να έρχονται στους δήμους. Ας ξεκινήσουμε με αυτούς τους όρους και στην πορεία μπορούμε να βελτιώσουμε ορισμένους. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει και η κυβέρνηση αλλά να αναλάβουν ουσιαστικές πρωτοβουλίες και οι δήμοι. Μπορούν να αυξήσουν την ανακύκλωση για να πληρώνουν λιγότερα. Προσθέτω, τέλος, ότι είναι ολοκάθαρο και απολύτως ξεκάθαρο ότι ιδεολογικά η Νέα Δημοκρατία είναι με τις ΣΔΙΤ”. 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παρέμβαση Κοζομπόλη για την σύσταση προανακριτικής για Παπαντωνίου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σκληρή ανακοίνωση Χαρίτση κατά βουλευτή της Αρκαδίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.