100 δόσεις και “κούρεμα” προστίμων στη νέα ρύθμιση για χρέη προς δήμους

Στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου εσωτερικών το άρθρο για τη ρύθμιση οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς τους δήμους. Έως 100 δόσεις και “κούρεμα” προσαυξήσεων και προστίμων μέχρι και 100% προβλέπει η νέα ρύθμιση.

Ανάσα” σε όσους χρωστούν στους δήμους αναμένεται να δώσει ρύθμιση την οποία προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών. Η ρύθμιση περιγράφεται στο άρθρο 63 του προωθούμενου πολυνομοσχεδίου και προβλέπει:

Οι οφειλές που ρυθμίζονται αφορούν χρέη φυσικών και νομικών προσώπων προς δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα. Η ρύθμιση θα γίνεται κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερόμενου με απαλλαγή από τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα σε ποσοστό ανάλογο με τις δόσεις που θα επιλεχθούν.

Έτσι, αν η οφειλή πληρωθεί εφάπαξ η απαλλαγή από τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα θα είναι 100%, αν επιλεχθούν από 2 έως 24 δόσεις η απαλλαγή θα είναι 80%, από 25 έως 48 θα είναι 50%, από 49 έως 72 θα είναι 30% και από 73 έως 100 δόσεις η απαλλαγή θα φτάνει το 10%.

Σημειώνεται, τέλος, ότι αίτηση για να υπαχθούν στην ρύθμιση μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι μέχρι και 4 μήνες μετά την δημοσίευση του συγκεκριμένου άρθρου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Φωτιά” στο εσωτερικό της ΝΔ “βάζουν” δηλώσεις Νίκα για τα σκουπίδια

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μ. Μάκαρης: Τσιμεντοαναπλάσεις με δανεικά στην Καλαμάτα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ