Διαμαρτυρία για τη μετακίνηση γιατρών από το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας

/

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας της Λαϊκής Ενότητας, μέσω ανακοίνωσης, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία για την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να μετακινήσει δυο χειρούργους από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας στο Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Η ΛΑΕ τονίζει ότι η μετακίνηση των δυο χειρουργών θα δημιουργήσει δυσλειτουργία στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και σημειώνει στην ανακοίνωσή της: “Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας ότι η μετακίνηση των δυο χειρουργών αποτελεί την αρχή που θα οδηγήσει σταδιακά στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου.
Άλλωστε την τελευταία 5ετια επανέρχεται συνεχώς το θέμα της υποβάθμισης της συγκεκριμένης μονάδας Υγείας λόγω της μείωσης των δαπανών υγείας που ακλουθούν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις .
Η Ν.Ε. Μεσσηνίας και η Πολιτική Επιτροπή Τριφυλίας της ΛΑ.Ε. τονίζουν ότι το συγκεκριμένο Νοσοκομείο εξυπηρετεί όχι μόνο την απομακρυσμένη από την Καλαμάτα περιοχή της Τριφυλίας αλλά και το νότιο τμήμα της Ηλείας. Είναι απαράδεκτο σε κάθε περίπτωση να μείνει μια περιοχή όπως η Τριφυλία με μειωμένες παροχές ιατρικής περίθαλψης για να πει επικοινωνιακά η κυβέρνηση ότι άνοιξε δήθεν τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Ζακύνθου. Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι «με ξένα κόλλυβα δεν μπορεί να κάνει μνημόσυνα» .Η παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας είναι Συνταγματικό δικαίωμα όλων των πολιτών και δεν δικαιούται καμία κυβέρνηση στο όνομα των μνημονίων να το υποβαθμίζει και να το αναιρεί.
Απαιτούμε να αναιρεθεί η συγκεκριμένη απόφαση της μετακίνησης των δυο χειρουργών από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και φυσικά η κυβέρνηση να στελεχώσει άμεσα το Νοσοκομείο Ζακύνθου για να λειτουργήσει και αυτό”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Υπέρ Μπένου ο δήμαρχος Καλαμάτας στη διαμάχη για το “Διάζωμα”

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αντιπαράθεση Νικολάκου – δημάρχων για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Βορίδης: Oι εκλογές θα γίνουν με τους νέους εκλογικούς καταλόγους – «Αγωνία» στη Μεσσηνία για το ενδεχόμενο μείωσης των βουλευτικών εδρών – Τι λένε οι πληροφορίες

Απολύτως ξεκάθαρος, σχετικά με τα πληθυσμιακά δεδομένα που θα αποτελέσουν τη βάση για τις ερχόμενες βουλευτικές