“Φωνή” αναμένεται να αποκτήσει η ιστοσελίδα του δήμου Καλαμάτας

/

Μια πρωτοποριακή εφαρμογή η οποία θα επιτρέψει την παρακολούθηση του περιεχομένου της ιστοσελίδας του δήμου Καλαμάτας από άτομα με μειωμένη όραση, αναλφάβητους η και άτομα με αδυναμία ανάγνωσης της ελληνικής γλώσσας αναμένεται να “αποκτήσει” η ιστοσελίδα του Δήμου.

Για το συγκεκριμένο θέμα το δημαρχείο επισκέφθηκε σήμερα ο Σπ. Ράπτης, Διευθυντής στο Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας, η Ελένη Ευθυμίου, Διευθύντρια Ερευνών στο ίδιο Ινστιτούτο και η Σταυρούλα Φωτεινέα, επίσης Διευθύντρια Ερευνών στο Ίδρυμα αυτό. Οι εκπρόσωποί του Ινστιτούτου συναντήθηκαν με την Αντιδήμαρχο Παναγιώτα Ντίντα και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Δημήτρη Βεργόπουλο, στον οποίο έχει ανατεθεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την υποβολή πρότασης από το Δήμο, στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη.

Το Ερευνητικό αυτό Κέντρο εξειδικεύεται σε εφαρμογές λόγου και ηλεκτρονικής αφήγησης μέσων πληροφόρησης και συμφωνήθηκε να αποστείλει άμεσα πρότασή του, για την ενσωμάτωση της συγκεκριμένης τεχνολογίας στην ιστοσελίδα του Δήμου, στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Πυροσβεστική “προκάλεσε” συναγερμό στο κέντρο της Καλαμάτας!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συνεχίζει τη λειτουργία του το Κοινωνικό Ιατρείο της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανασχηματισμός με εκπλήξεις στο δήμο Πύλου – Νέστορος: Αντιδήμαρχος με σημαντικές αρμοδιότητες ο Ηλίας Κανάκης – Η απόφαση του του Π. Kαρβέλα και οι πρώτες δηλώσεις

Μια μεγάλη έκπληξη εμπεριείχαν οι αποφάσεις του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, σχετικά με τον