Επιπλέον 650.000 ευρώ ζητά ο δήμος Καλαμάτας για τη δακοκτονία

Το ποσό των 650.000 ευρώ επιπλέον υπολογίζει ο δήμος Καλαμάτας ότι θα απαιτηθεί, προκειμένου να υλοποιηθεί επιτυχώς το πρόγραμμα της δακοκτονίας στην περιοχή μας.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Καλαμάτας σημειώνεται ότι τα χρήματα που έχουν κατανεμηθεί για τη δακοκτονία στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας είναι μόλις 20.000 ευρώ περισσότερα από πέρυσι (1.200.000 ευρώ το 2017 έναντι 1.180.000 ευρώ το 2016) την ίδια στιγμή που περίπου 900.000 ελαιόδενδρα προστίθενται στο πρόγραμμα της καταπολέμησης.

Φέτος” σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας “προστίθενται 900.000 ελαιόδενδρα στο πρόγραμμα καταπολέμησης του δάκου. Τα προς ψεκασμό δένδρα ελιάς σε όλη την περιφέρεια της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας ήταν πέρυσι γύρω στα 7.600.000, ενώ φέτος είναι γύρω στα 8.500.000. Επομένως, το κονδύλι είναι εντελώς ανεπαρκές για τους αναγκαίους ψεκασμούς.

Η ζημιά που υπήρξε πέρυσι ήταν μεγάλη και το κακό, στην ποιότητα και στην ποσότητα, επομένως η σημαντική απώλεια εισοδήματος για τους παραγωγούς και πλούτου για τη χώρα, δεν πρέπει με κανένα τρόπο να επαναληφθεί.
Είναι αναγκαία η άμεση επιχορήγηση από το Κράτος με το επιπλέον ποσόν που απαιτείται για τη δακοκτονία, το οποίο για την περιοχή μας ανέρχεται σε 650.000 ευρώ περίπου. Επίσης, είναι αναγκαία η εφαρμογή νέων μεθόδων, όπως ο έλεγχος των ψεκαζομένων περιοχών με GPS, όπως εδώ και χρόνια συμβαίνει στην περιοχή της Τριφυλίας”.

Δακοκτονία στις κοινότητες της Καλαμάτας

Στην ίδια ανακοίνωση, τέλος, ο δήμος Καλαμάτας, αναφέρει ότι επανέρχονται στο πρόγραμμα δακοκτονίας οι Δημοτικές Κοινότητες Καλαμάτας καθώς και η Βέργα, όπως είχε ζητήσει, άλλωστε, ο Δήμος.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συνεχίζει τη λειτουργία του το Κοινωνικό Ιατρείο της Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

6 “πράσινα σημεία” στην Καλαμάτα για την επεξεργασία των προϊόντων κλαδέματος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ