260 θεατές κινδύνεψαν από πυρκαγιά στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (φωτο)

7 Απριλίου 2017

Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους ήταν 260 θεατές παράστασης χορού στο Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας. Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της παράστασης εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον ισόγειο χώρο του κτιρίου από βραχυκύκλωμα στα φωτιστικά. Η ομάδα πυροπροστασίας του κτιρίου επιχείρησε να περιορίσει την πυρκαγιά, ωστόσο, τα εύφλεκτα υλικά που υπήρχαν στο κτίριο επέτρεψαν τη γρήγορη επέκταση της πυρκαγιάς και στην κεντρική σκηνή. Στο χώρο έσπευσαν άντρες της Πυροσβεστικής Καλαμάτας οι οποίοι και αμέσως ξεκίνησαν το δύσκολο έργο της κατάσβεσης. Παράλληλα, οδήγησαν με ασφάλεια τους θεατές της παράστασης στην έξοδο ενώ απεγκλώβισαν ορισμένους εξ αυτών από διάφορα σημεία του κτιρίου.

Τα παραπάνω αποτέλεσαν το σενάριο ε[επιτυχημένης άσκησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Στην άσκηση συμμετείχε η πυροσβεστική και άλλες υπηρεσίες που εμπλέκονται σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης(ΔΕΗ, Δήμος, Νοσοκομείο, ΕΚΑΒ εθελοντές κλπ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι την άσκηση παρακολούθησε και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Καπέλιος.

π1

Επίσης, την άσκηση παρακολούθησαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Δημήτρης Κουκούτσης, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, αλλά και πλήθος κόσμου. 

 

π2

π3

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κικίλιας: Ο κ. Τατούλης δεν είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Πράσινο” της κυβέρνησης στη λύση Τατούλη για τα σκουπίδια

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης