6 “πράσινα σημεία” στην Καλαμάτα για την επεξεργασία των προϊόντων κλαδέματος

/

Έξι «πράσινα σημεία» για την εναπόθεση προϊόντων κλαδέματος και περιποίησης των κήπων δημιούργησε ο Δήμος Καλαμάτας.

Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Αδαμόπουλος παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας των «πράσινων σημείων», όπου είναι δυνατή η εναπόθεση των προϊόντων κλαδέματος και της ανεπιθύμητης βλάστησης από κήπους που οι πολίτες έχουν αφαιρέσει, σε προκαθορισμένους χώρους ώστε στη συνέχεια να γίνεται ο θρυμματισμός των προϊόντων κλαδέματος. Σκοπός είναι η κομποστοποίηση του θρύμματος για χρήση στα πάρκα και τα παρτέρια του Δήμου Καλαμάτας.
Οι πολίτες καλούνται να μεταφέρουν τα κλαδέματα και τα προϊόντα του καθαρισμού των κήπων τους στα «πράσινα σημεία», ώστε η πόλη να παραμένει καθαρή και αυτή η ανεπιθύμητη βλάστηση να τύχει αξιοποίησης.
Επισημαίνεται ότι βάσει του εγκεκριμένου από το Δημοτικό Συμβούλιο Κανονισμού Καθαριότητας, η εναπόθεση κλαδεμάτων και κομμένων χορταριών δίπλα σε κάδους απορριμμάτων απαγορεύεται και επιφέρει σημαντικά πρόστιμα.

Tα έξι σημεία βρίσκονται στο Ανατολικό Κέντρο, το Δυτικό Κέντρο, το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, το φυτώριο του Δήμου Καλαμάτας, το νέο Δημαρχείο και το Βιοτεχνικό Πάρκο.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επιπλέον 650.000 ευρώ ζητά ο δήμος Καλαμάτας για τη δακοκτονία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μαθητές από Ιταλία – Ολλανδία και Λιθουανία στο δημαρχείο Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ