Συνεχίζει τη λειτουργία του το Κοινωνικό Ιατρείο της Καλαμάτας

Έγγραφο προς το δήμαρχο Καλαμάτας, Π. Νίκας, απέστειλε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Μ. Μιχαήλ, σε σχέση με τη συνέχιση της λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου. Ο κ. Μιχαήλ εντοπίζει ότι, πλέον, έχει μειωθεί η αναγκαιότητα ύπαρξης του Κοινωνικού Ιατρείου με τη μορφή που είχε την περίοδο 2012 – 2016 σημειώνοντας, ωστόσο, ότι η δομή θα πρέπει να λειτουργεί με στόχο την αντιμετώπιση άλλων κοινωνικών “προκλήσεων” όπως αυτή των προσφύγων. 

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου στο έγγραφο επισημαίνει το σημαντικό έργο που επετέλεσε το Κοινωνικό Ιατρείο κατά την τετραετία 2012 – 2016 και προσθέτει, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Μετά την κατάργηση της καταβολής των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων και πολύ περισσότερο μετά την απρόσκοπτη δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δημόσιες δομές Υγείας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών, ανεξαρτήτως ασφαλιστικής κάλυψης, η ανάγκη λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου έχει σαφώς μειωθεί, όπως άλλωστε προκύπτει και από τα ίδια τα στοιχεία του Κοινωνικού Ιατρείου. Εν τούτοις θεωρούμε ότι η λειτουργία του θα πρέπει να συνεχιστεί για το λόγο ότι η πόλη μας αποτελεί πύλη εισόδου προσφύγων που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη”.
Στο έγγραφο προς το δήμο Καλαμάτας ο κ. Μιχαήλ καταλήγοντας θέτει το ζήτημα της μεταστέγασης του Κοινωνικού Ιατρείου.  “Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας εξακολουθεί να στηρίζει το Κοινωνικό Ιατρείο, καθώς και κάθε άλλη δομή που συμβάλλει στην παροχή ιατρικής φροντίδας στους συμπολίτες μας. Ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα με τη συνεργασία σας, θα εξευρεθεί λύση για τη μεταστέγαση των δομών του Κοινωνικού Ιατρείου, ώστε να εξακολουθήσει να προσφέρει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες του στους πολίτες της Μεσσηνίας” αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας. Σημειώνεται ότι ο δήμος Καλαμάτας έχει προτείνει, ήδη, τη μεταφορά του Κοινωνικού Ιατρείου είτε στο κτίριο που τώρα στεγάζεται το Δημοτικό Ιατρείο και Φαρμακείο, είτε σε άλλο κτίριο συνδράμοντας οικονομικά στην αντιμετώπιση του κόστους.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Φωνή” αναμένεται να αποκτήσει η ιστοσελίδα του δήμου Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επιπλέον 650.000 ευρώ ζητά ο δήμος Καλαμάτας για τη δακοκτονία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ