“Πράσινο” της κυβέρνησης στη λύση Τατούλη για τα σκουπίδια

8 Απριλίου 2017

Πράσινο” από την κυβέρνηση στην ΣΔΙΤ Τατούλη. Στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί ο Περιφερειάρχης συμμετείχε σε συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής. Κοινή ανακοίνωση έξι υπουργών. Υπογραφή της σύμβασης με την ΤΕΡΝΑ έως το τέλος Απριλίου. “Ρελάνς” της κυβέρνησης λίγο πριν την συζήτηση της …επίκαιρης ερώτησης των 10 βουλευτών της ΝΔ.

Με τίτλο “η κυβέρνηση δίνει λύση στο πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων που ταλανίζει την Πελοπόννησο” δημοσιοποιήθηκε, λίγα λεπτά μετά τις 2 του Σαββάτου, η επίσημη ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρη, ως πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής. Στην ανακοίνωση σημειώνεται: “Σε Διυπουργική Σύσκεψη με συμμετοχή της Περιφέρειας και του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου αποφασίστηκε να δοθεί το πράσινο φως προκειμένου να ολοκληρωθούν τα απαραίτητα βήματα, εντός του Απριλίου, για την υπογραφή της σύμβασης του έργου”.

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο Πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής, Υπουργός Επικρατείας, Αλέξανδρος Φλαμπουράρης και τα μέλη της επιτροπής Π. Σκουρλέτης (Υπουργός Εσωτερικών), Γ. Σταθάκης (Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας), Αλ. Χαρίτσης (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης), Σ. Φάμελλος (Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας), Στ. Πιτσιόρλας (Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης).

Με την συγκεκριμένη ανακοίνωση επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι πληροφορίες που, από το πρωί του Σαββάτου, “έλεγαν” ότι το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου βαίνει προς επίλυση. Επίσης, από το πρωί είχε γίνει γνωστό οι ο κ. Τατούλης (περιφερειάρχης Πελοποννήσου), η κα Νικολάκου (αντιπεριφερειάρχης) καθώς και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, Γ. Γρυπιώτης, ήταν τα πρόσωπα που πέρασαν την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου, προκειμένου να συμμετάσχουν στη σύσκεψη.

Θριαμβευτής” ο Τατούλης, εκτεθειμένη η Νέα Δημοκρατία

Πέρα από το ζήτημα της ουσίας, δεδομένου ότι η πιο πάνω ανακοίνωση ουσιαστικά βάζει τέλος σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει δεκαετίες την Πελοπόννησο και τη Μεσσηνία, υπάρχει και το πολιτικό διακύβευμα. Η σημερινή κυβερνητική πρωτοβουλία και η δέσμευση για υλοποίηση της ΣΔΙΤ “δικαιώνει” τον Π. Τατούλη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στα της περιφέρειας είχε αναγάγει το συγκεκριμένο έργο στο πρώτο και σημαντικότερο. Παράλληλα, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η κυβερνητική πρωτοβουλία λαμβάνει χώρα μερικές μέρες μετά την κατάθεση και μερικές μέρες πριν την συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη βουλή από 10 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Η χρονική στιγμή που “ξεδιπλώνεται” η κυβερνητική πρωτοβουλία εμφανίζει την κυβέρνηση να επιλύει ένα πρόβλημα που καμία προηγούμενη δεν έλυσε ενώ αφήνει πολιτικά εκτεθειμένη τη Νέα Δημοκρατία να κάνει “αντιπολίτευση” για ένα έργο για το οποίο “πανηγύριζε” το καλοκαίρι του 2013.

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

260 θεατές κινδύνεψαν από πυρκαγιά στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (φωτο)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εν αναμονή της “εισφοράς σε χρήμα” της ΤΕΜΕΣ δύο δήμοι της Μεσσηνίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη του Χάρη Δούκα στην Καλαμάτα: Με ενθουσιασμό έγινε δεκτός από φίλους και στελέχη του κόμματος ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Τον υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχο Αθηναίων υποδέχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην Καλαμάτα φίλοι και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ο κ.

Επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στην Καλαμάτα: Υποσχέσεις για περισσότερες κάμερες και ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων

Επέκταση των καμερών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η λειτουργία του κοινού Επιχειρησιακού Κέντρου, το οποίο θα μεταφερθεί στη Διεύθυνση της Αστυνομίας Μεσσηνίας, καθώς

Δείτε επίσης