Παρακράτηση τελών δήμων της Μεσσηνίας εξαιτίας χρεών!

Τελεσίγραφο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου για τα χρέη των δήμων. Παρακράτηση τελών (μέσω της ΔΕΗ) ή πόρων του υπουργείου Εσωτερικών (ΚΑΠ) αν δεν αποπληρωθούν οι οφειλές εντός δύο μηνών. Περισσότερα από 100.000 ευρώ χρωστούν δήμοι της Μεσσηνίας.

Στην αναγκαστική είσπραξη των οφειλών των δήμων που απαρτίζουν τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου, αλλά δεν πληρώνουν την συμμετοχή τους αποφάσισε να προχωρήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα.

Συγκεκριμένα σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (27 Μαρτίου) αποφασίστηκε: Να αποσταλεί αίτημα προς της ΔΕΗ για την απευθείας παρακράτηση, σε, ποσοστό 100%, των καθυστερούμενων οφειλών ετών 2014 -2016. Σε περίπτωση που δήμοι – οφειλέτες δεν λαμβάνουν ανταποδοτικά τέλη από τη ΔΕΗ θα ζητηθεί η παρακράτηση πόρων που του αντιστοιχούν από το υπουργείο εσωτερικών. Σημειώνεται ότι στη λίστα των δήμων που χρωστούν στον ΦΟΔΣΑ είναι ο δήμος Καλαμάτας (62.000 ευρώ), ο δήμος Τριφυλίας (24.000 ευρώ), ο δήμος Οιχαλίας (5.600 ευρώ), ο δήμος Μεσσήνης (5.862 ευρώ) και ο δήμος Δυτικής Μάνης (6.245 ευρώ). 

 

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου: 

 

αποφ2

αποφ

αποφ1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ