Ποδηλατόδρομος (2,7 χλμ) και πεζόδρομος (2 χλμ) στην ανατολική όχθη του Νέδοντα

Την σύμβαση που αφορά στο έργο της κατασκευής ποδηλατοδρόμου και πεζοδρόμου στην ανατολική όχθη του Νέδοντα (από οδό Κροντήρη έως Μαρίνα) υπέγραψε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, και ο εκπρόσωπος του αναδόχου του έργου.

Σύμφωνα με τη σύμβαση σε διάστημα 8 μηνών ο ανάδοχος θα πρέπει να έχει προχωρήσει στην κατασκευή πεζοδρόμου μήκους 2 χιλιομέτρων και ποδηλατοδρόμου μήκους 2.7 χιλιομέτρων.

Ο πεζόδρομος

Συγκεκριμένα προβλέπεται η κατασκευή ενός πεζοδρόμου – μονοπατιού που θα έχει ως αρχή το σημείο αφετηρίας του ήδη κατασκευασθέντος παλιού ποδηλατοδρόμου (γέφυρα πλησίον Astron Electric) και ακολουθώντας πορεία παράλληλη με την όχθη του ποταμού Νέδοντα, θα τερματίζει στις εκβολές του. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί μία διαδρομή για βάδισμα και τζόγκινγκ μήκους 2 χιλιομέτρων περίπου και πλάτους 1,90 μ. μέσα από κατάφυτη περιοχή.
Επίσης, θα διαμορφωθεί το υφιστάμενο ημιτελές πεζοδρόμιο που παρεμβάλλεται μεταξύ του δρόμου και του υφισταμένου παλιού ποδηλατοδρόμου και θα γίνει διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, ενώ θα εγκατασταθεί και ο αναγκαίος ηλεκτροφωτισμός από την οδό Ξενοφώντος μέχρι την οδό Μακεδονίας.
Ακόμη, θα γίνουν εργασίες αναβάθμισης του πρασίνου, από την οδό Ξενοφώντος μέχρι τη μαρίνα Καλαμάτας, με εγκατάσταση αυτοματοποιημένου συστήματος άρδευσης, συμπληρωματικές φυτεύσεις και χλοοτάπητα.

Ο ποδηλατόδρομος

Θα πραγματοποιηθεί, επίσης, επέκταση του υπάρχοντος κεντρικού ποδηλατοδρόμου στην περιοχή του Νέδοντα και της μαρίνας. Πρόκειται για ένα νέο ποδηλατόδρομο μήκους 2.780 μέτρων και πλάτους 2 μέτρων, που αξιοποιεί το τμήμα του κατασκευασθέντος παλαιού ποδηλατοδρόμου κατά μήκος της οδού Νέδοντος και συνδέεται στο κέντρο της πόλης και στην Παραλία με τον υπάρχοντα κεντρικό ποδηλατόδρομο, αφού διασχίσει την περιοχή της μαρίνας.
Ο ποδηλατόδρομος θα οδεύει επί της οδού Νέδοντος στη δυτική πλευρά της και διασχίζοντας εγκάρσια τις οδούς Μακεδονίας, Λυκούργου και Ευαγγελιστρίας, θα φθάνει έως την υπάρχουσα πλατεία δυτικά της μαρίνας. Στη συνέχεια, μέσω της οδού Σαλαμίνος (νότια πλευρά) θα οδηγείται στο λιμάνι. Ο νέος ποδηλατόδρομος θα συναρμοσθεί με τον υπάρχοντα ποδηλατόδρομο επί της οδού Ναυαρίνου, με αλλαγή της χάραξης από τη Μιαούλη μέχρι τη Ναυαρίνου. Σημειώνεται ότι ανάδοχος του έργου κατόπιν διαγωνισμού αναδείχθηκε η κοινοπραξία Ολύμπιος ΑΤΕ – Τοπιοδομή ΕΠΕ, με μέση έκπτωση 58,32% επί προυπολογισμού 1.170.000 ευρώ με ΦΠΑ.  

Τέλος, η χρηματοδότηση προέρχεται από δάνειο του δήμου Καλαμάτας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

 

City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αιχμηρό σχόλιο Πετράκου για Τσίπρα – Τατούλη με αφορμή τα σκουπίδια

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τσίπρας – Σπίρτζης “αναγνώρισαν” το έργο του Αλέξη Χαρίτση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνεργασία των δήμων Καλαμάτας και Σπάρτης με την περιφέρεια Πελοποννήσου για τη δημιουργία Φορέα Διαχείρισης με επίκεντρο τον Ταΰγετο ζητά ο δήμαρχος Καλαμάτας

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των δημοσίων διαβουλεύσεων για την ΟΧΕ Ταϋγέτου με μια μεγάλη συγκέντρωση στο Δημοτικό Κατάστημα Αλαγονίας την Τρίτη (28/5). Η

Τατούλης: Πτωχός και Παπαθανάσης συναντήθηκαν για να «τάξουν λαγούς με πετραχήλια» – Οφείλουμε να στείλουμε ισχυρό μήνυμα στις Ευρωεκλογές

Σφοδρή επίθεση εναντίον του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Νίκου Παπαθανάση, εξαπολύει με ανακοίνωση της η παράταξη

Δείτε επίσης