Τσίπρας – Σπίρτζης “αναγνώρισαν” το έργο του Αλέξη Χαρίτση

/

Στη σημασία της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του οδικού άξονα Κόρινθος – Πάτρα. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να μην αναφέρθηκε ονομαστικά στον υπουργό που πιστώνεται την καλή επίδοση της κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό, ωστόσο, τα όσα είπε μεταφράζονται σε, έστω έμμεση, αναγνώριση του έργου του αρμόδιου υπουργού, του Μεσσήνιου αναπληρωτή Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση.

Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει ο κί Τσίπρας στο ζήτημα της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ είναι τα όσα υποστήριξε κατά την ομιλία του: “Η στήριξη της τοπικής οικονομίας, προωθείται και μέσα από τα επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ, στα οποία η χώρα μας, τα τελευταία δύο χρόνια, καταγράφει ρεκόρ απορροφητικότητας, κάτι το οποίο επισημαίνεται πλέον και από τα πιο επίσημα χείλη των ευρωπαϊκών θεσμών, όπως η αρμόδια Επίτροπος για τα κονδύλια συνοχής, η Ρουμάνα κυρία Κρετσού, ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα κατά την εγκαινίαση των Τεμπών, αλλά και τις συνεντεύξεις που έδωσε εδώ.
Ότι είχαμε ένα πολύ σημαντικό ρεκόρ. Την περίοδο, την πιο σκληρή της κρίσης καταφέραμε να ανεβάσουμε την απορροφητικότητα σχεδόν στο 98%. Δεν έμεινε ούτε ευρώ ανεκμετάλλευτο. Δυστυχώς στο παρελθόν δεν συνέβαινε το ίδιο. Και αυτή, κατά την άποψή μου, είναι μία από τις αιτίες της σταθεροποίησης της οικονομίας. Το γεγονός δηλαδή ότι έχουμε καταφέρει για πολύ συγκεκριμένους λόγους, θα έλεγα, να απορροφήσουμε όλους τους πόρους, αναδεικνύοντας τα κονδύλια συνοχής σε ένα ισχυρό και ταυτόχρονα διαφανές αναπτυξιακό εργαλείο, στο οποίο υπάρχει η ευρύτερη δυνατή πρόσβαση”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγα λεπτά πριν στο πρόσωπο του κ. Χαρίτση αναφέρθηκε ευθέως ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ευχαριστώντας τον δημόσια για την συνεισφορά του στην ολοκλήρωση του οδικού άξονα Κορίνθου – Πάτρας. “Δεν μπορώ, είναι χρέος μου, να μην αναφέρω την καθοριστική συνδρομή του Υπουργού Επικρατείας του Αλέκου Φλαμπουράρη που σήμερα παρευρίσκεται εδώ, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση, των Υπουργών Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Δικαιοσύνης. Η ομαδική δουλειά συνεχίζεται” ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή των λόγων του κ. Σπίρτζη.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ποδηλατόδρομος (2,7 χλμ) και πεζόδρομος (2 χλμ) στην ανατολική όχθη του Νέδοντα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανησυχία για Σωκράτη και Ντόρτμουντ – δηλώσεις του Μεσσήνιου ποδοσφαιριστή

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: «Πολιτική αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την ανατροπή της εικόνας – Να συζητήσουμε τα μεγάλα προβλήματα και τις προκλήσεις της χώρας»

«H εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου είναι κρίσιμη για την ελληνική κοινωνία και το πολιτικό μας σύστημα» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης