Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Μάχη» της Πυροσβεστικής με τις φλόγες στη χωματερή της Πύλου

Στη χωματερή του Αγίου Νικολάου στην Πύλο έχουν σπεύσει 7 οχήματα του πυροσβεστικού κλιμακίου της Πύλου και του Δήμου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από λίγη ώρα. Σε απόγνωση κάτοικοι και επαγγελματίες τις περιοχής.

Στις 16:35 ειδοποιήθηκε το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Πύλου ότι έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά στη χωματερή του Αγίου Νικολάου. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις (10 άνδρες και 7 οχήματα), προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Πάντως, αν σκεφτεί κανείς ότι οι δυνατότητες επέμβασης της πυροσβεστικής σε σκουπιδότοπους είναι εξαιρετικά περιορισμένες, κατανοεί ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή είναι ιδιαίτερα δύσκολή. Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία φορά που εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον σκουπιδότοπο της Πύλου, τον περασμένο Αύγουστο, έκαιγε για αρκετές εβδομάδες χωρίς κανείς να μπορεί να παρέμβει.

Απόγνωση

Ήδη, στην περιοχή έχει σημάνει συναγερμός σε κατοίκους και επαγγελματίες, οι οποίοι βλέπουν για τρίτη φορά τη χωματερή να καίγεται με όποιες συνέπειες υπάρχουν για την υγεία των κατοίκων αλλά και στον τουρισμό. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής ο καπνός και η μυρωδιά είναι ήδη αισθητή σε περιοχές που απέχουν χιλιόμετρα από τον σκουπιδότοπο (Μεθώνη, Γιάλοβα κλπ). 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ