Ερωτήματα για τη χωματερή του Αγίου Νικολάου στην Πύλο

Για άλλη μια φορά η χωματερή του Αγίου Νικολάου στην Πύλο φλέγεται χωρίς στην ουσία να ασχολείται κανείς, ακόμη δε και αυτοί που έχουν υπηρεσιακό καθήκον προς τούτο. Παραδόξως πώς η αρμόδια πυροσβεστική αρχή, το αρμόδιο τοπικό τμήμα κι ο αρμόδιος τοπικός εισαγγελέας είχαν άλλες …διακαινήσιμες ασχολίες και δεν πρόφτασαν να πράξουν τα δέοντα κατά των υπευθύνων, που εδρεύουν στο δημαρχιακό μέγαρο της πλατείας Νέστορος και είναι ήδη, άλλοι μεν καταδικασθέντες ήδη κι άλλοι υπόδικοι για το ίδιο θέμα. Προφανώς οι ως άνω αρμόδιοι να πείστηκαν από την εξήγηση Καφαντάρη,για την οποία πρέπει να θεσπιστεί και να του αποδοθεί βραβείο πυροσβεστικής φαντασίας,αφού γνωμάτευσε ότι η φωτιά συνιστά αναζωπύρωση της περυσινής, η οποία σιγόκαιγε στα έγκατα των σκουπιδιών, δημιουργώντας η σκρόφα ακόμη και σπηλαίωση, πλέον της συνδρομής της έντασης των ανέμων,που έτρεχαν δαιμονισμένοι. Τύφλα να έχει ο Πολύδωρας του βασιλιά ανέμου.

Εκτός όμως της τύφλωσης και της κώφευσης των αρμοδίων, που ταυτίζεται με την συνενοχή, πρέπει να υπομνησθούν και δύο τρία πράγματα ακόμη. Για τον ως άνω ΧΑΔΑ πέρυσι ξοδεύτηκαν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να αποκατασταθεί και να παύσει η λειτουργία του. Τα ευρώ αυτά ξοδεύτηκαν παροχετευόμενα καταλλήλως, αλλά ούτε αποκατάσταση έγινε, ούτε ο ΧΑΔΑ έπαυσε να λειτουργεί. Άλλωστε καθημερινώς εκεί εναποτίθενται τα σκουπίδια του Δήμου Πύλου Νέστορος. Κι όμως όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι,που κορδώνονται ότι υπηρετούν την αυτοδιοίκηση και στη Πύλο και στη Τρίπολη δεν ιδρώνει το αυτί τους για το παραμύθι και την κλοπή του δημοσίου χρήματος που ξοδεύτηκε για μια μαϊμού αποκατάσταση. Οι ίδιοι αυτοί τύποι, επειδή γνωρίζουν ότι η αρξάμενη ήδη τουριστική περίοδος παράγει και σκουπίδια αποφάσισαν να δημιουργήσουν χώρο καίγοντας ήδη τα υπάρχοντα.

Αναρωτιέμαι ο Δήμαρχος γιατί δεν πήγε τον Χαρίτση στο ΧΑΔΑ; Αναρωτιέμαι ο πρώην πρωθυπουργός Σαμαράς γιατί δεν τραβάει το αυτί του Δημάρχου του, όταν την ίδια στιγμή υπογράφει επερωτήσεις για τα σκουπίδια κατά του Τατούλη; Αναρωτιέμαι οι παρατάξεις της δημοτικής αντιπολίτευσης, που συγχρόνως επιθυμούν να διοικήσουν το Δήμο,πως γίνονται συμμέτοχοι και συνένοχοι στο περιβαλλοντικό έγκλημα, στο πολιτικό ψεύδος και στην κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, που αγγίζει το όριο του ποινικού νόμου; Αναρωτιέμαι ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων της Μεσσηνίας Δ. Καραλής κι η ΤΕΜΕΣ πως σχεδιάζουν την τουριστική ανάπτυξη με τα σκουπίδια τους να καίγονται σε δημόσια θέα στο παράνομο ΧΑΔΑ που έπρεπε να είναι κλειστός από το 2008;

Επειδή οι ερωτήσεις είναι και ρητορικές και άσκοπες, η πρωτοβουλία πρέπει να αναληφθεί από τους δημότες και τους πολίτες. Κι η πρωτοβουλία αυτή πρέπει να κατατάξει στα σκουπίδια ό,τι και όσους με θρασύτητα και με το αζημίωτο περιγελούν την νοημοσύνη μας, τη νομιμότητα και το δημόσιο χρήμα. Η πρόσκληση αυτή είναι ανοιχτή συνοδευόμενη με την βούληση να την συνεχίσω και μόνος μου, όπως καιρό τώρα.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος, δικηγόρος 

 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ οι …σύντροφοι του Τατούλη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στην Καλαμάτα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΨΕΙΣ