“Παραμάγαζο” Σαμαρά η Νέα Δημοκρατία στην Πελοπόννησο

Αλαλούμ στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Με εντολή Σαμαρά “γαλάζιοι” δήμαρχοι της Πελοποννήσου βάζουν προσχώματα στην επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων. Προβληματισμός στη ΝΔ που βλέπει να διχάζεται εις το όνομα των πολιτικών επιδιώξεων του πρώην πρωθυπουργού.

Την κωμικοτραγική κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας στην Πελοπόννησο αντικατοπτρίζει το αλαλούμ που επικρατεί στις τάξεις των “δεξιών” αυτοδιοικητικών της Πελοποννήσου στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Η συγκεκριμένη εικόνα αποτυπώθηκε με απόλυτη …ευκρίνεια κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, σώμα που ελέγχει πλήρως η Νέα Δημοκρατία.

“Μπλόκο” με εντολή Σαμαρά

Κατά την εν λόγω συνεδρίαση οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου δεν θέλησαν να λάβουν απόφαση σχετικά με την προγραμματική σύμβαση του Φορέα με την Περιφέρεια Πελοποννήσου προσπαθώντας έτσι να ματαιώσουν ένα έργο που θα λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο πρώην Πρωθυπουργός απαίτησε από δημάρχους της επιρροής του να μην συναινέσουν στη ολοκλήρωση της διαδικασίας με απώτερο στόχο να μπουν προσχώματα στην επίλυση του προβλήματος.

Αλαλούμ στη ΝΔ

Η χθεσινή …εντολή Σαμαρά, πάντως, έρχεται σε αντίθεση με τη θέση της Νέας Δημοκρατίας η οποία “καλούσε” χθες, πριν τη συνεδρίαση του Φορέα, τους δημάρχους που πρόσκεινται σε αυτή να τοποθετηθούν επί του ζητήματος “κατά συνείδηση”, δείχνοντας ότι δεν είναι διατεθειμένη να ρίξει περισσότερο νερό στο μύλο της αντιπαράθεσης στο εσωτερικό της με αφορμή τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου.

Αυτονόμηση Σαμαρά

Όσοι γνωρίζουν τα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας, αναγνωρίζουν ότι η εμμονή Σαμαρά να μην πραγματοποιηθεί ένα έργο που ο ίδιος προώθησε δεν αποτελεί μια απλή …παραφωνία. Πλέον, είναι σαφές σε όλους ότι η στάση Σαμαρά έχει ευρύτερα πολιτικά χαρακτηριστικά και έχει ως απώτερο στόχο τον πλήρη έλεγχο της Νέας Δημοκρατίας στην Πελοπόννησο. Μάλιστα, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θεωρούν ότι οι κινήσεις Σαμαρά δεν έχουν απλά στόχο δεξιά αυτοδιοικητικά στελέχη που δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο του πρώην πρωθυπουργού (Τατούλης κλπ), αλλά έχουν στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού Σαμαρικού μπλοκ σε όλη την Πελοπόννησο.

Προβληματισμός στη ΝΔ

Όπως είναι φυσικό οι κινήσεις Σαμαρά στην Πελοπόννησο έχουν προκαλέσει έντονες διαβουλεύσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, πολλά στελέχη της “γαλάζιας” παράταξης αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την ανοχή που δείχνει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας στην πολιτική που ακολουθεί ο κ. Σαμαράς στην Πελοπόννησο, πολιτική που διχάζει το κόμμα τους. Τα ίδια στελέχη θεωρούν, δε, μέγιστο πολιτικό λάθος της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας το γεγονός ότι έχει “παραδώσει” τη Νέα Δημοκρατία Πελοποννήσου στους πολιτικούς σχεδιασμούς του πρώην πρωθυπουργού, δεδομένου ότι διαβλέπουν ότι υπάρχει κίνδυνος αυτό να στοιχίσει πολλαπλά στην προσπάθεια που καταβάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για ενότητα στις τάξεις του κόμματός του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ