Π. Κωνσταντινέας: Χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία …σόι μπλε! (video)

27 Απριλίου 2017

Επί του νομοσχεδίου για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών των επιχειρήσεων τοποθετήθηκε σήμερα στη βουλή ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας.  Συγκεκριμένα, ο κ. Κωνστνατινέας αναφέρθηκε στη σημασία του νομοσχεδίου ενώ παράλληλα άσκησε σκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζοντάς την …σόι μπλε!

Ο κ. Κωνσταντινέας σημείωσε στην τοποθέτησή του: “Έφθασε η στιγμή για την ολοκλήρωση ενός πάγιου αιτήματος των τελευταίων χρόνων της κρίσης. Πέρα από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, πληγέντες από την κρίση, είναι και οι επιχειρήσεις της χώρας.

Η εκτίναξη του ιδιωτικού χρέους, εξαιτίας του υπερδανεισμού και, ταυτοχρόνως, της οικονομικής ύφεσης που προκάλεσαν οι πολιτικές τακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων , επιβάλλει την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων.  Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού και το θεσμικό πλαίσιο για την ενιαία ρύθμιση επιχειρηματικών οφειλών από το δημόσιο, τις τράπεζες και άλλους μεγάλους πιστωτές, αποτελεί την πρώτη.

Ναι κύριοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης… το ξαναλέω για να το εμπεδώσετε …την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια στα χρόνια της κρίσης. Με αυτή την προσπάθεια εμείς οι «κρατιστές» που κυνηγάμε την επιχειρηματικότητα, έτσι διατυμπανίζετε όπου σταθείτε, δίνουμε τη δυνατότητα να πάρουν ανάσα οι επιχειρήσεις, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και την ίδια την κοινωνία.

Αγαπητοί συνάδελφοι, με τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία, θα δοθεί στον οφειλέτη η δυνατότητα να προτείνει στους πιστωτές του μια ολοκληρωμένη πρόταση, αρχής γενομένης από την τωρινή δυνατότητα αποπληρωμής που διαθέτει.

Η αντιμετώπιση του προβλήματος των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων θα δώσει σημαντική ώθηση στην εθνική οικονομία, ενισχύοντας τον υγιή ανταγωνισμό. Πάνω από 400 χιλιάδες επιχειρήσεις θα μπορέσουν να ενταχθούν στον μηχανισμό αυτό και να μπουν σε μια σειρά. Σας μιλάω σαν ελεύθερος επαγγελματίας και μπορώ να σας διαβεβαιώσω από πρώτο χέρι το τέλμα των ελεύθερων επαγγελματιών. Η ανακούφιση θα τους δώσει ζωντάνια, όπως τους έδωσε και η δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 80% εξ αυτών.

Θα αποτελέσει άλλο ένα ατόπημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η απουσία της από αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία, που υποτίθεται, επαναλαμβάνω υποτίθεται, αφορά τον κόσμο που επικαλείστε. Πέφτετε συνεχώς σε λούμπες. Κανένα σενάριο δε σας βγαίνει. Σύσσωμο το… Σόι το Μπλε από εδώ γίνεται γραφικό δεκανίκι του Σόιμπλε.

Κρύβεστε πίσω από δημοσκόπους που κάθε μήνα σας βαφτίζουν πρώτο κόμμα.  Αλήθεια δεν έχω δει μία δημοσκόπηση που να σας βαφτίζει και αυτοδύναμους. Μήπως δε θέλετε να δυσαρεστήσετε το πρώην συνεταιράκι σας το ΠΑΣΟΚ;  Σας έχουν πάρει χαμπάρι και τα μάρμαρα της Βουλής. Αντί να ζητάτε συνεχώς εκλογές, μήπως να προτείνατε και κάποια λύση στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Έλληνες; Εμείς κυκλοφορούμε στις περιφέρειές μας, επειδή πολλοί αναρωτιέστε αν τολμάμε. Και ξέρετε τις μας ζητάνε; Κάθαρση από το σάπιο σύστημα που μας έφτασε εδώ και λύσεις στα προβλήματά τους. Εσείς που γνωρίζετε από αποκλεισμούς σε τέσσερις τοίχους ζητάτε κάθαρση και λύσεις; Θα το δούμε όλοι στην εξεταστική. Γειά σας και… στην υγειά σας για ότι ακολουθήσει!”. 

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεσσηνία: Λεφτά υπάρχουν για τα αυτοκίνητα δημάρχων του Νομού

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΚΕΚ Π.Ε. Μεσσηνίας: Σεμινάριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου στην Κυπαρισσία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη του Χάρη Δούκα στην Καλαμάτα: Με ενθουσιασμό έγινε δεκτός από φίλους και στελέχη του κόμματος ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Τον υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχο Αθηναίων υποδέχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην Καλαμάτα φίλοι και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ο κ.

Επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στην Καλαμάτα: Υποσχέσεις για περισσότερες κάμερες και ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων

Επέκταση των καμερών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η λειτουργία του κοινού Επιχειρησιακού Κέντρου, το οποίο θα μεταφερθεί στη Διεύθυνση της Αστυνομίας Μεσσηνίας, καθώς

Δείτε επίσης