Χρ. Μαλαπάνης: Από κατήγορος μετατράπηκε σε “κατηγορούμενος”

/

Αίσθηση προκάλεσαν όσα ακούστηκαν σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και πρώην δήμαρχο Καλαμάτας, Χρήστο Μαλαπάνη.

Ο κ. Μαλαπάνης εμπλέκεται στη δίκη που αφορά μήνυση της εφημερίδας “Ελευθερία” κατά του Π. Τατούλη και της Ντ. Νικολάκου, δεδομένου ότι έχει καταθέσει κατά των πρώην συνοδοιπόρων του και υπέρ της Εφημερίδας.

Ωστόσο, ο κ. Μαλαπάνης απο κατήγορος του κ. Τατούλη και της κας Νικολάκου …μετατράπηκε σε “κατηγορούμενος”.  Στο πρόσωπό του αναφέρθηκε τόσο η Εισαγγελέας όσο και οι συνήγοροι υπεράσπισης της πλευράς Τατούλη – Νικολάκου.

Η Εισαγγελέας

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας σημείωσε ότι η πλευρά της Εφημερίδας, από την στιγμή που θεωρεί ότι αδικήθηκε την περίοδο 2011 – 2012 από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε σχέση με την κατανομή των πληρωμένων καταχωρήσεων θα έπρεπε να στραφεί κατά του τότε αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μαλαπάνη και του διαδόχου του Παναγιώτη Αλευρά που ήταν και οι αρμόδιοι να ελέγξουν τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για τις κατανομές που έκαναν στις εφημερίδες της Μεσσηνίας.

Οι συνήγοροι

Οι αναφορές στο πρόσωπο του κ. Μαλαπάνη, ωστόσο, δεν τελείωσαν εκεί. Οι συνήγοροι των Π. Τατούλη και Ντ. Νικολάκου, Θανάσης Καβουρίνος και Ανδρέας Βαγγόπουλος, στις αγορεύσεις τους εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση εναντίον του πρώην αντιπεριφερειάρχη σημειώνοντας ότι αν υπάρχει αδίκημα κατά της Εφημερίδας εκείνος που θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενος είναι ο κ. Μαλαπάνης και όχι οι Τατούλης και Νικολάκου.

Αρχικά ο κ. Καβουρίνος σημείωσε ότι ο κ. Μαλαπάνης θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενος και προσέθεσε ότι το γεγονός ότι δεν κάθισε στο εδώλιο αποτελεί μεθοδευμένη προσπάθεια. “Η δουλειά του κ. Μαλαπάνη ήταν να επιβλέπει τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας και όχι να απολαμβάνει τον παχυλό μισθό του” προσέθεσε ο συνήγορος της πλευράς Τατούλη – Νικολάκου. Επίσης, ο κ. Καβουρίνος για το θέμα της παραίτησης του κ. Μαλαπάνη από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη σημείωσε ότι οδηγήθηκε σε παραίτηση από τον κ. Τατούλη γιατί ήθελε να δώσει με απευθείας ανάθεση το έργο της κατασκευής του κόμβου του αεροδρομίου. Πυρά κατά του κ. Μαλαπάνη εξαπέλυσε και ο δεύτερος εκ των συνηγόρων των Τατούλη – Νικολάκου, ο κ. Βαγγόπουλος. Ο συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε ότι η Εφημερίδα δεν μήνυσε τον κ. Μαλαπάνη, προκειμένου να έχει έναν μάρτυρα και προσέθεσε ότι ο πρώην αντιεριφερειάρχης ήταν από τους ανθρώπους που βοήθησαν την πλευρά της Εφημερίδας στο στήσιμο της κατηγορίας κατά του κ. Τατούλη και της κας Νικολάκου.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεσσηνία: δηλώνουμε 917.000.000 ευρώ και πληρώνουμε 82 εκατομμύρια

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αθώοι οι Π. Τατούλης και Ντ. Νικολάκου σύμφωνα με εισαγγελική πρόταση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ενίσχυση του Αεροδρομίου από τον δήμο Καλαμάτας – Επίσκεψη και συνάντηση του Θανάση Βασιλόπουλου με την Αερολιμενάρχη του «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος»

Το Διεθνές Αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» επισκέφθηκε την Πέμπτη (16/3) ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Ο