“Χαστούκι” 30 χιλιάδων ευρώ στο δήμαρχο Πύλου – Νέστορος

Πρόστιμο 30.000 ευρώ στο δήμο Πύλου – Νέστορος επέβαλε η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη χωματερή της Πύλου. Πλημμελή τήρηση των ελάχιστων μέτρων λειτουργίας της χωματερής, υποβάθμιση περιβάλλοντος και πρόκληση κινδύνου για την δημόσια υγεία διαπιστώνουν οι υπηρεσίες. Στον εισαγγελέα η απόφαση.

Κόλαφο για τη δημοτική αρχή Πύλου – Νέστορος αποτελούν οι εισηγήσεις υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου με βάση τις οποίες επιβλήθηκε τσουχτερό πρόστιμο για τη χωματερή της Πύλου (Άγιος Νικόλαος).

Συγκεκριμένα σε έγγραφο της περιφέρειας σημειώνεται οτι αποφασίστηκε “η επιβολή προστίμου ύψους τριάντα 30.000 ευρώ στο Δήμο Πύλου – Νέστορος διότι σύμφωνα με κοινή εισήγηση του Κ.Ε.Π.ΠΕ. Π.Ε. Μεσσηνίας και του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Μεσσηνίας διαπιστώθηκαν:

α) Στην από 5.7.2016 αυτοψία του Κ.Ε.Π.ΠΕ. Π.Ε. Μεσσηνίας στo Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης του Δήμου Πύλου – Νέστορος στη θέση «Άγιος Νικόλαος» του Δ. Πύλου – Νέστορος, Π.Ε. Μεσσηνίας εκτεταμένες εναποθέσεις Αστικών Σύμμεικτων Απορριμμάτων χωρίς εδαφική κάλυψη αυτών και επιπλέον δεν υπήρχε εγκατεστημένο σύστημα αντιπυρικής προστασίας.

β) Στην από 30.8.2016 αυτοψία του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Μεσσηνίας, εκτεταμένες εναποθέσεις Αστικών Σύμμεικτων Απορριμμάτων χωρίς εδαφική κάλυψη αυτών και επιπλέον εστίες ανάφλεξης απορριμμάτων με έντονο καπνό και οσμή καμένου πλαστικού. Τα ανωτέρω συνιστούν υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Πέραν των ανωτέρω η πλημμελής τήρηση των ελάχιστων μέτρων λειτουργίας του ΧΑΔΑ και η διαπιστωθείσα ανάφλεξη απορριμμάτων από τις οποίες και αναδυόταν δύσοσμος καπνός συντελούσε στην δημιουργία ανθυγιεινών συνθηκών και πρόκλησης κινδύνου για την δημόσια υγεία”.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάζεται στον αρμόδιο εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χειροπέδες σε δύο άτομα που έκλεβαν αυτοκίνητα στην Καλαμάτα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

300.000.000 χρόνια πριν η Μεσσηνία συνόρευε με τη Λιβύη!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βασιλόπουλος για επέτειο 23ης Μαρτίου: Είμαι υπερήφανος για την συμβολή της πόλης μας στο Αγώνα του ’21 – Είμαι υπερήφανος και για τις προόδους του σύγχρονου Δήμου μας

Δήλωση, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 23ης Μαρτίου, έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.