Στο στόχαστρο των κρατικών αρχών περιοχές της Ελλάδας που παρουσιάζονται φαινόμενα φοροδιαφυγής από την εκμετάλλευση ακινήτων μέσω διαδικτύου. Στο μικροσκόπιο περιοχές της Μεσσηνίας που έχουν εντοπιστεί και καταγγελθεί κρούσματα φοροδιαφυγής. Καλοκαιρινό “ντου” από υπαλλήλους με …βερμούδες και μαγιό!
Στο στόχαστρο της Οικονομικής Αστυνομίας, αλλά και άλλων κρατικών υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής έχουν μπει συγκεκριμένες περιοχές της Μεσσηνίας, στις οποίες παρουσιάζεται αυξημένη φοροδιαφυγή από τις ενοικιάσεις ακινήτων μέσω διαδικτύου.
Οι περιοχές της Μεσσηνίας που βρίσκονται στο στόχαστρο
Σύμφωνα με στελέχη των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν σε τουριστικές περιοχές όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα φοροδιαφυγής από ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι με διάφορα τεχνάσματα αποφεύγουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Στη Μεσσηνία η προσοχή των αρχών έχει στραφεί στην Καλαμάτα, αλλά και σε συγκεκριμένες περιοχές της Μάνης και της Πυλίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές, κυρίως από καταγγελίες πολιτών, στις συγκεκριμένες περιοχές έχουν εμφανιστεί κρούσματα φοροδιαφυγής που εκφεύγουν του συνηθισμένου με αποτέλεσμα να ενταχθούν στις λεγόμενες “κόκκινες” περιοχές.
“Ντου” με …dress code
Οι έλεγχοι που θα πραγματοποιούνται θα είναι στοχευμένοι και θα γίνονται από μικτά κλιμάκια στα οποία θα συμμετέχουν υπάλληλοι διαφορετικών υπηρεσιών. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι έλεγχοι που θα πραγματοποιηθούν δεν θα έχουν την συνηθισμένη τυπική μορφή καθώς οι υπάλληλοι των κλιμακίων δεν θα διστάζουν να εμφανίζονται ως τυπικοί πελάτες. Σημειώνεται, δε, ότι έχει δοθεί εντολή τα μέλη των κλιμακίων να ακολουθούν ακόμα και συγκεκριμένο …dress code, προκειμένου να μην κινούν υποψίες.