Απρίλιος 2017: Μείωση 19% των τροχαίων ατυχημάτων στην Πελοπόννησο

/

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του Απριλίου, στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, σημειώθηκαν 48 τροχαία ατυχήματα με παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες), έναντι 59 που σημειώθηκαν το 2016 (μείωση 19%). Ειδικότερα σημειώθηκαν: 2 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, έναντι 5 τον Απρίλιο του 2016 (μείωση 60%). 6 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων, όσα και τον Απρίλιο του 2016. 40 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό, έναντι 48 τον Απρίλιο του 2016 (μείωση 17%).

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Νομών, καταγράφηκαν συνολικά 73 παθόντες (έναντι 77 που σημειώθηκαν τον Απρίλιο του 2016). Ειδικότερα καταγράφηκαν: 2 νεκροί, έναντι 5 τον Απρίλιο του 2016. 7 σοβαρά τραυματίες, έναντι 8 τον Απρίλιο του 2016. 64 ελαφρά τραυματίες, όσοι και τον Απρίλιο του 2016.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

Παραβιάσεις σήμανσης. Παραβίαση προτεραιότητας. Απόσπαση της προσοχής του οδηγού.Υπερβολική ταχύτητα. Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών.

Δράσεις Αστυνόμευσης

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Απρίλιο, συγκροτήθηκαν 526 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 16.865 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 187 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και 2.644 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν: 1.972 για υπερβολική ταχύτητα. 214 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση. 94 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.100 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα. 57 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. 37 για παραβίαση σηματοδότη. 99 για Κ.Τ.Ε.Ο. 15 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά. 34 για αντικανονικούς ελιγμούς. 22 για αντικανονικό προσπέρασμα.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: H Ελλάδα βελτιώνεται

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλαμάτα: Ισοβίτης σκαρφάλωσε στην έδρα μετά την απόφαση δικαστών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κρίσιμη η κατάσταση του βρέφους από τη Μεσσηνία – Ενώπιων του Εισαγγελέα ο πατέρας και η μητέρα – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και τα ευρήματα της αστυνομίας στο σπίτι τους

Στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας κρατείται 20χρονος πατέρας, ο οποίος συνελήφθη, διότι φέρεται να κακοποίησε το τεσσάρων