“Μεταγραφές” καταξιωμένων χειρουργών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

/

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας που επιβεβαιώνει τη δυναμική αναβάθμισης και προοπτικής ως ένα Νοσηλευτικό ίδρυμα υψηλών προδιαγραφών που θα κληθεί να παίξει έναν ευρύτερο περιφερειακό ρόλο στα υγειονομικά πράγματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, γιατροί του ΕΣΥ στο βαθμό του Διευθυντή και του Συντονιστή Διευθυντή, επιστημονικά καταξιωμένοι έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να μετακινηθούν από την πρωτεύουσα και όχι μόνο και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε μόνιμη βάση από το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Το ενδιαφέρον των γιατρών προέρχεται κυρίως από ειδικότητες του χειρουργικού τομέα, ειδικότητες που δεν είχαν καταγεγραμμένη παρουσία στην ιστορική πορεία του Νοσοκομείου

Πληροφορίες του messiniapress αναφέρουν ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διοικητικές διαδικασίες μεταξύ της Διοίκησης και των ενδιαφερομένων γιατρών και ότι σχετικά σύντομα θα έχουν ολοκληρωθεί φέροντας και τις υπογραφές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Σημαντικό ρόλο σ’ αυτή την εξέλιξη παίζει η διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα και που επιτρέπει: Ειδικευμένοι ιατροί και οδοντίατροι κλάδου ΕΣΥ, που συμπλήρωσαν 5 συνολικά έτη πραγματικής υπηρεσίας σε Νοσοκομεία ή σε Αποκεντρωμένες Μονάδες ή σε Αποκεντρωμένες Οργανικές μονάδες των Δ.Υ.Πε. άγονων Α΄ περιοχών, δύνανται να μετατίθενται, μετά από αίτησή τους, διατηρώντας το βαθμό που κατέχουν στην προηγούμενη θέση τους, σε Νοσοκομείο, Αποκεντρωμένη Μονάδα ή Αποκεντρωμένη Οργανική μονάδα των Δ.Υ.Πε. οποιουδήποτε νομού της χώρας, εφόσον υπάρχει κενή οργανική θέση.

Σημειώνεται ότι από τις 120 θέσεις ιατρών που προβλέπει ο οργανισμός το Νοσοκομείο διαθέτει, ήδη, 118 μόνιμους και επικουρικούς.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σύλληψη 31χρονου στην Καλαμάτα για 23 φυτά κάνναβης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πύλη για το “ταξίδι της ελπίδας” το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατροί του ΕΣΥ Μεσσηνίας: Οι ασθενείς με οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου θα πρέπει να διακομισθούν σε άλλο Νοσοκομείο – Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας να αναλογιστεί τις ευθύνες της

Ανακοίνωση, σχετικά με το ζήτημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου της Καλαμάτας, εξέδωσε το Σωματείο Ιατρών του